Στα σκαριά η δεύτερη γενιά του Honda CR-Z

Στα σκαριά η δεύτερη γενιά του Honda CR-Z

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στο Civic και θα είναι αρκετά ισχυρότερο.

Η εμπορική διάθεση του μικρού ιαπωνικού υβριδικού κουπέ CR-Z έχει σταματήσει στην ευρωπαϊκή αγορά και πλέον προσφέρεται μόνο στην ιαπωνική και την αμερικάνικη.

Σύμφωνα όμως με αναφορές στον αυστραλιανό τύπο, η Honda σκέφτεται ήδη τον αντικαταστάτη του μοντέλου, μιας και η συγκεκριμένη κατηγορία των μικρών κουπέ έχει κοινό και σίγουρα μέλλον. Ως γνωστόν, το υπάρχον CR-Z βασίζεται στο πάτωμα του Jazz, αλλά το νέο μοντέλο θα βασίζεται στο επόμενης γενιάς Civic με κοντύτερο μεταξόνιο (- 100 mm). Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το υπάρχον μοντέλο και θα ακολουθήσει την σχεδιαστική φιλοσοφία των νέων Civic Type R και NSX.

Η ίδια πηγή αναφέρει ακόμα ότι ο κινητήρας που θα εφοδιάζει το νέο Honda CR-Z θα προέρχεται από το νέο Civic Type R με μειωμένη απόδοση στους 286 ίππους. Στην ιαπωνική αγορά όμως θα συνεχίσει να προσφέρεται με 1.5 κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα, που όμως τώρα θα συνδυάζεται 8άρι αυτόματο κιβώτιο και ίσως θα ανήκει στην νέα οικογένεια τούρμπο κινητήρων της Honda με συνδυαστική ισχύ κοντά στους 205 ίππους.

[Πηγή: Motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube