Αποσύρονται από την Ευρώπη Honda Insight και CR-Z

Αποσύρονται από την Ευρώπη Honda Insight και CR-Z

Παρότι πρωτοπόρος στην αγορά υβριδικών στην Ευρώπη με το πρώτο 2θέσιο Insight του 1999, σύντομα η Honda ενδέχεται να μη διαθέτει κανένα υβριδικό στη δική μας ήπειρο.

Οι πληροφορίες που ήθελαν τη Honda να αποσύρει τα υβριδικά Insight και CR-Z από την ευρωπαϊκή αγορά επιβεβαιώνονται. Η διάθεσή τους έχει ήδη σταματήσει στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, χωρίς να υπάρχει προοπτική για κάποιον αντικαταστάτη.

Η απόσυρση των Honda Insight και CR-Z από την ευρωπαϊκή αγορά οφείλεται στην έντονη πτωτική τάση των πωλήσεών τους. Τα 1.242 Honda Insight που πουλήθηκαν στην ήπειρό μας το 2013 ήταν 62% λιγότερα από αυτά του 2012. Οι πωλήσεις του CR-Z το ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά 66% και περιορίστηκαν στις 695 πανευρωπαϊκά. Η διάθεση των δύο υβριδικών μοντέλων έχει ήδη σταματήσει στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ και στις υπόλοιπες αγορές πωλούνται μόνο αυτοκίνητα που υπάρχουν σε στοκ.

Το Honda Jazz Hybrid σημείωσε κι αυτό πτώση to '13 αλλά μικρότερη, από τις 7.500 πωλήσεις του '12 στις 4.500. Η Honda δεν έχει πάρει ακόμα την τελική της απόφαση για το αν θα φέρει τελικά στην Ευρώπη την υβριδική έκδοση του νέου Jazz το 2015. «Τα υβριδικά μας είχαν σταθερές πωλήσεις μετά το λανσάρισμά τους, αλλά τελευταία το ενδιαφέρον των αγοραστών έχει στραφεί προς οικονομικά diesel», δήλωσε εκπρόσωπος της Honda.

              
Ειδικά το Insight έχει ακόμα και εσωτερικό ανταγωνισμό από το Honda Civic 1.6 i-DTEC, που τουλάχιστον στη χώρα μας είναι οικονομικότερο, δυνατότερο και μεγαλύτερο αυτοκίνητο και διατίθεται στην ίδια περίπου τιμή. Στην επιτυχία αυτού του κινητήρα, που τοποθετείται και στο νέο Honda CR-V, εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της η ιαπωνική εταιρία.

Η ευρωπαϊκή πορεία των υβριδικών της Honda είναι ακριβώς αντίθετη από αυτή των αντίστοιχων μοντέλων της Toyota. Εκείνη πούλησε 153.000 υβριδικά το '13 (μαζί με τα μοντέλα της Lexus) από 107.000 το '12, σημειώνοντας αύξηση 43%. Και τα περισσότερα από αυτά ήταν Auris Hybrid και Yaris Hybrid, μοντέλα ευθέως ανταγωνιστικά των υβριδικών της Honda.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube