Σπορ έκδοση 250 ίππων για το Hyundai i20;

Σπορ έκδοση 250 ίππων για το Hyundai i20;

Η κορυφαία έκδοση του Hyundai i20, που θα προκύψει το 2015, φαίνεται πως θα κατακτήσει τη θέση του ισχυρότερου μικρού GTi.

Το νέο Hyundai i20 πιθανότατα θα γίνει το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα δεχθεί τις επεμβάσεις του τμήματος N Performance. Και αν επαληθευτούν οι φήμες για ισχύ 250 PS θα είναι και το ισχυρότερο της κατηγορίας.

Ο Jürgen Grimm, επικεφαλής του τομέα κινητήρων και μετάδοσης της Hyundai Ευρώπης, ήταν εκείνος που φανέρωσε τα σχέδια της κορεατικής εταιρίας. «Στην N Performance σκέφτονται να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο με κινητήρα 1.6 turbo και ισχύ γύρω στους 250 ίππους, που να παραπέμπει στο αυτοκίνητο του WRC», δήλωσε, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήδη κυκλοφορούσαν.

Ο 1.600άρης κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση υπάρχει, και τοποθετείται σήμερα στο Kia Pro_cee'd GT και το Hyundai Veloster Turbo. Η τοποθέτησή του στο Hyundai i20 θα συνοδευτεί φυσικά από αντίστοιχη βελτίωση όλων των τμημάτων του αυτοκινήτου ώστε να προκύψει ένα πραγματικό σπορ μοντέλο το οποίο θα τιμά το αγωνιστικό του WRC. Να ελπίζουμε άραγε και σε διαφορετικό αμάξωμα, με τα σχετικά φουσκώματα στα φτερά του 3πορτου i20;

Το σίγουρο είναι ότι αν η μέγιστη ισχύς των 250 PS επαληθευτεί θα έχουμε να κάνουμε με το ισχυρότερο supermini της αγοράς. Δεν θα είναι δυνατότερο μόνο από τους προσθιοκίνητους αντιπάλους του αλλά ακόμα και από το τετρακίνητο Audi S1.

[Πηγή: Motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube