Σχεδόν έτοιμη η υβριδική έκδοση του Audi Q5

Σχεδόν έτοιμη η υβριδική έκδοση του Audi Q5

Η δεύτερη γενιά του υβριδικού SUV της Audi θα ονομάζεται e-tron, είναι σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και αναμένεται στο δεύτερο μισό του 2018.

Η υβριδική έκδοση της δεύτερης γενιάς του Audi Q5 θα ονομάζεται e-tron, είναι σχεδόν έτοιμη και θα κάνει την επίσημη πρώτη εμφάνισή της στα μέσα της ερχόμενης χρονιάς.

Το αυτοκίνητο εθεάθη να δοκιμάζεται στις ΗΠΑ και θα κινείται από το συνδυασμό του 2λιτρου 4κύλινδρου TFSI με έναν ηλεκτρικό κινητήρα που θα βρίσκεται προσαρμοσμένος στο αυτόματο κιβώτιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Audi Q5 2.0 TDI quattro S tronic 190 PS

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 190 ίππους από το θερμικό μοτέρ και άλλους 110 από το ηλεκτρικό, την τροφοδοσία του οποίου με ενέργεια θα αναλαμβάνει μια συστοιχία μπαταριών ιόντων Λιθίου, που θα βρίσκεται στο πάτωμα του αυτοκινήτου.



Καθότι πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό η αμιγώς ηλεκτρική του αυτονομία θα αγγίζει τα 50 km, κι αυτό είναι ένα στοιχείο που για πρώτη φορά απαντάται στη γκάμα του Q5.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Audi Q2 1.6 TDI

Είναι ακόμα άγνωστη η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς που θα αποδίδει το υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου, όμως δεν αποκλείεται να μιλάμε για την πιο γρήγορη 4κύλινδρη έκδοση της γκάμας. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η ύπαρξη συστήματος τετρακίνησης, χωρίς πάντως ακόμα να γνωρίζουμε εάν θα είναι το σύστημα με το κεντρικό διαφορικό ή το ultra με τους συμπλέκτες. Με δεδομένη πάντως την «πράσινη» φιλοσοφία του μοντέλου, οι πιθανότητες είναι σαφώς με το μέρος του δεύτερου συστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Audi S3 Sportback S tronic 310 PS

Όπως και στην προηγούμενη έκδοση του υβριδικού Q5, η εμφάνιση αναμένεται να έχει διακριτικές αλλαγές σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου. Ωστόσο το καλύτερο είναι να περιμένουμε να δούμε την επίσημη εκδοχή του, που θα δούμε στους δρόμους στο τέλος του 2018.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube