Επίσημο: Με 400+ ίππους η επόμενη Mercedes-AMG A 45

Επίσημο: Με 400+ ίππους η επόμενη Mercedes-AMG A 45

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά του μοντέλου της που εξελίσσεται ήδη, θα έχει πάνω από 400 ίππους.

Μπορεί πλέον το μεγάλο στοίχημα για τις εταιρείες να είναι σε επίπεδο κατανάλωσης και ρύπων, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η μάχη της ιπποδύναμης έχει ατονήσει.

Την καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό αποτελούν τα λεγόμενα του επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers, που επιβεβαίωσε επίσημα στο Car Advice ότι η επόμενη AMG A 45 θα ξεπεράσει τους 400 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG A 45

«Πρέπει να είμαστε πάνω από τα 300 KW (409 PS), αυτός είναι ο νέος στόχος και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο» δήλωσε, χωρίς παράλληλα να αρνηθεί ότι η εταιρεία σκέφτεται σοβαρά τη χρήση ηλεκτρικών υπερσυμπιεστών, έστω κι εάν απέχει ακόμα χρονικά.



Πάντως ο πρώτος κινητήρας στον οποίο θα το δούμε, μάλλον θα είναι ο νέος 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά που εξέλιξε και όχι ο 4κύλινδρος της Α 45.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Ford Focus RS

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες πέραν του ότι όταν το μοντέλο θα παρουσιαστεί θα είναι και πάλι το πιο ισχυρό της κατηγορίας, ενώ με τη βοήθεια της τετρακίνησης κι ενός νέου κιβωτίου με διπλό συμπλέκτη κι εννιά ταχύτητες, θα πετυχαίνει 0-100 km/h σε κάτω από 4”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Audi RS3 Sportback

Με βάση αυτό το στοιχείο, η νέα AMG A 45 θα είναι και πάλι ο βασιλιάς των επιδόσεων στην κατηγορία, παίρνοντας για άλλη μια φορά το στέμμα από το ανανεωμένο Audi RS3 Sportback των 400 ίππων.

[Πηγή Car Advice, Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube