Νέα Alfa Romeo Giulia, στιλιστικός πονοκέφαλος για τους Μιλανέζους

Νέα Alfa Romeo Giulia, στιλιστικός πονοκέφαλος για τους Μιλανέζους

Η μέχρι σήμερα «αόρατη» Giulia είναι μια από τι πιο δύσκολες σχεδιαστικές ασκήσεις και προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Alfa Romeo.

Η νέα Alfa Romeo Giulia έχει εξελιχτεί σε μια από τι πιο σκληρές σχεδιαστικές προκλήσεις για το Fiat-Chrysler Group, σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου Lorenzo Ramaciotti.

Το μεσαίο σεντάν και αργότερα και σε έκδοση Sportwagon είναι προγραμματισμένο για τον επόμενο χρόνο, αλλά ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία λανσαρίσματός του. Πηγές δε μέσα από την Alfa Romeo δεν αποκλείουν το λανσάρισμα να μετατεθεί για το 2015.

Η αισθητική της νέας Giulia έχει γίνει αντικείμενο πίεσης όχι μόνο του διευθύνοντος συμβούλου Sergio Marchionne, αλλά και μερίδας μετόχων, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα τα σχέδια να έχουν επιστρέψει πίσω στο σχεδιαστήριο ως μη αρμόζοντα αρκετές φορές μέχρι σήμερα.


«Η Giulia είναι η πιο απαιτητική πρόκληση που έχουμε αντιμετωπίσει», παραδέχεται ο Ramaciotti. «Υπάρχουν πολλές προσδοκίες, έτσι ό,τι σχεδιάζουμε πρέπει όχι μόνο να είναι ξεχωριστό, αλλά και να αντέξει στο χρόνο».

Ένας άλλος λόγος για την καθυστέρηση της νέας Giulia είναι ότι υπάρχει η ανάγκη να αντιπροσωπεύει ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο. Η αντικαταστάτρια της 159 αρχικά σχεδιάστηκε με ευρωπαϊκή στόχευση, αλλά η αλλαγή στη διοίκηση και στις προτεραιότητες, ύστερα από τη συγχώνευση Fiat-Chrysler, επέβαλε η Giulia να εξελιχτεί σε παγκόσμιο αυτοκίνητο για να πουληθεί σε κάθε γωνία του κόσμου.

Πηγή μέσα από την Alfa Romeo ανάφερε ότι το αρχικό πρότζεκτ, πριν την αναθεώρηση και τον ανασχεδιασμό του, αξιολογήθηκε ως υψηλού κινδύνου για αποτυχία αν προοριζόταν για παγκόσμιο αυτοκίνητο.

Μέχρι στιγμής πιστεύεται ότι η νέα Giulia θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες υψηλής ισχύος που φορά και η Giulietta, συμπεριλαμβανομένου του 1750 της 4C με τους 240 PS. Επιπλέον είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει διαθέσιμη και τετρακίνητη έκδοση, καθώς και μοντέλα με μια εξελιγμένη εκδοχή του V6 Pentastar της Chrysler, ειδικά για τα αυτοκίνητα που προορίζονται για τις βορειοαμερικανικές αγορές. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube