Scoop video: Νέα Mercedes-Benz GLA 2019

Scoop video: Νέα Mercedes-Benz GLA 2019

Η νέα Mercedes-Benz GLA 2019 απαθανατίστηκε σε δοκιμές στο δρόμο, με λίγο καμουφλάζ και να μοιάζει σαν μια A-Class σε «ξυλοπόδαρα».

Όταν πουλάς ένα κλασικό χάτσμπακ σε μια άλφα τιμή που κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν υπερβολική, για τους περισσότερους από αυτούς αν το ίδιο αυτοκίνητο «καθόταν» πέντε πόντους ψηλότερα μπορεί και να το αγόραζαν ως… ευκαιρία. Ως εκ τούτου, η συνταγή για να φτιάξεις τη νέα GLA ήταν προφανής. Μια ψηλωμένη A-Class 2019

Το GLA πρώτης γενιάς απετέλεσε τεράστια επιτυχία, αντλώντας πολύ νεότερους σε ηλικία αγοραστές από τη μέση ηλικία των αγοραστών της φίρμας και ειδικά στην Β. Αμερική. Ωστόσο, ήταν πια καιρός για το crossover της Στουτγάρδης να πατήσει σε μια νέα πλατφόρμα και να επωφεληθεί από τη νέα τεχνολογία που διαθέτει η ολοκαίνουργια A-Class.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes-Benz A 200

Όπως και η τελευταία, η GLA 2019 θα έχει μικρότερα, κωνικά εμπρός φανάρια LED. Χωρίς το βαρύ καμουφλάζ των προηγούμενων μουλαριών, μπορούμε επίσης να διακρίνουμε την παρόμοια εμφάνιση στο σχεδιασμό της μάσκας, όπου οι δύο τους διαφέρουν στο σχήμα των φτερών, καθώς μπορούμε να διακρίνουμε και τα «φουσκώματα». 

Προφανώς, οι ομοιότητες θα είναι ακόμη πιο σημαντικές κάτω από το πέτσωμα του αυτοκινήτου, όπως και η γκάμα των μοτέρ που θα μεταφερθεί αυτούσια από την A-Class. Αυτή περιλαμβάνει φυσικά και τον τουρμποντίζελ των 1.500 κυβικών και τον βενζινοκινητήρα των 1.300 που εξελίχτηκαν σε συνεργασία με τη Renault, καθώς και ένα δίλιτρο με 224 άλογα. 

Τουλάχιστον ένα ακόμη μοντέλο AMG θα πλαισιώσει την γκάμα της νέας GLA, με πιθανότερη ονομασία «GLA 35 4MATIC» -κατά την Α 35. Θα κινείται από μια ριζικά ανανεωμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου 4κύλινδρου κινητήρα M260 της προσεχούς A 45 4MATIC, εξέλιξη του άρτι λανσαρισμένου μοτέρ M270 της A-Class, η οποία διαθέτει νέο στροφαλοθάλαμο και κυλινδροκεφαλή. Αν και η διάμετρος και η διαδρομή των κυλίνδρων θα παραμείνουν αμετάβλητες στην GLA 35 (σε σχέση με την GLA 45), το μοτέρ θα φορά διαφορετικά έμβολα και ειδικό λογισμικό για να αποδίδει ισχύ λίγο πάνω από τους 300 PS. Στην κορυφή της γκάμας της GLA θα είναι η GLA 45 4MATIC, με τον M270 να αποδίδει 400 άλογα.  

Χάρη στη νέα πλατφόρμα, η πιο μικρή Mercedes-Benz G series θα παρέχει περισσότερο ύψος στην καμπίνα, περισσότερο εσωτερικό μήκος εις όφελος των πίσω επιβατών και 20 lt μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ. Το νέο σύστημα ψυχαγωγίας MBUX δε, θα επιτρέπει το χειρισμό πολλών συστημάτων του αυτοκινήτου χωρίς χέρια, με συνδυασμό φωνητικών εντολών και της τεχνητής νοημοσύνη του συστήματος, καθιστώντας την καμπίνα της GLA την κορυφαία της κατηγορίας. 

Η ολοκαίνουργια GLA αναμένεται να λανσαριστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, με πιθανότερο επίσημο ντεμπούτο τον Οκτώβριο, στο Mondial de l’Automobile στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube