Scoop: Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της BMW 5 Series

Scoop: Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της BMW 5 Series

Η εξέλιξη της νέας Σειράς 5 της BMW συνεχίζεται εν όψει της επίσημης παρουσίασής της τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση του Παρισιού. Ο φωτογραφικός φακός τη συνέλαβε με βαρύ καμουφλάζ κάπου στους δρόμους της Γερμανίας

Η τωρινή Σειρά 5 βρίσκεται στην παραγωγή από το 2011, με μια ελαφριά ανανέωση το 2014.

Τώρα έχουμε στη διάθεσή μας νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της επόμενης γενιάς της «5άρας», οι οποίες την δείχνουν με βαρύ καμουφλάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες περιμένουμε την παρουσία της νέας Σειράς 5 αργότερα μέσα στο έτος, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμαζουμε την BMW 520i Efficient Dynamic

Η BMW, με αρχή τα ανθρακονημάτινα αμαξώματα των i3 και i8, θα ριζοσπαστικοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της. Το πρώτο βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η νέα διαμορφώσιμη πλατφόρμα CLAR, η οποία τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην νέα Σειρά 7. Επόμενο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει την CLAR είναι η νέα Σειρά 5, με στόχο να βασιστούν σε αυτό το πλαίσιο όλα τα μοντέλα της BMW, από τη Σειρά 3 και πάνω.

Η νέα πλατφόρμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά όπλα της βαυαρικής εταιρείας για να επιτύχει πιο χαμηλές εκπομπές ρύπων και την ολοένα και αυξανόμενη απαίτηση για πιο αποδοτικά αυτοκίνητα. Με την τεχνογνωσία που απέκτησε από την εξέλιξη των i3 και i8, η πλατφόρμα CLAR ενσωματώνει υλικά χαμηλού βάρους, όπως αλουμίνιο και πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, όπως και ατσάλι υπερυψηλής αντοχής.

Όσον αφορά τους κινητήρες να περιμένετε 4κύλινδρους, 6κύλινδρους και 8κύλινδρους, βενζίνης και ντίζελ, όλους με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση. Σίγουρα επίσης θα υπάρχει και ένα plug-in hybrid μοντέλο. Θα έχει επίσης και τελευταίας λέξης τεχνολογίες, όπως αυτόνομο παρκάρισμα, ψηφιακό πίνακα, εντολές με χειρονομίες. Τεχνολογίες δηλαδή που είδαμε στη μεγαλύτερη Σειρά 7.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Scoop: Νέα BMW M5 F90 2018 @ Nürburgring [video]

Μαζί με τη σεντάν έκδοση θα υπάρχει φυσικά και Touring, νέα M5, αλλά και Gran Turismo. Όλες ευτές οι εκδόσεις θα ακολουθήσουν 6 έως 12 μήνες μετά. Η αποκάλυψη της νέας Σειράς 5 αναμένεται να γίνει μέσα στο Καλοκαίρι, πριν την επίσημη παρουσίασή της στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, τον Σεπτέμβριο.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube