Scoop: Νέα Mercedes-Benz GLS 2016

Scoop: Νέα Mercedes-Benz GLS 2016

Διέρρευσαν στο web οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας GLS που αποτελεί την αντικαταστάτρια του μεγάλου SUV της γερμανικής εταιρείας, της GL.

H Mercedes-Benz βρίσκεται μια ανάσα πριν από την επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης GL, του μεγάλου της SUV, η οποία υπό το νέο όνομα GLS θα ντεμπουτάρει ως ΜΥ 2016 και της οποίας επίσημες φωτογραφίες διέρρευσαν στο web.

Η νέα ονομασία υπακούει σε ένα εκτενές πρόγραμμα νέας ονοματολογίας των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας, όπως αυτό είχε διαρρεύσει το 2014.  

Για τη Mercedes-Benz θα μπορούσαμε να πούμε ότι το 2015 είναι η «χρονιά των SUV», καθώς ύστερα από τo λανσάρισμα των GLE και GLE Coupé, GLC και GLA (2014) είναι έτοιμη για την παρουσίαση της νέας GLS. Και μην ξεχνάτε ότι έπεται και η GLC Coupé.

Όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες που διέρρευσαν, οι διαφορές σε σχέση με απερχόμενη GL εστιάζονται κυρίως στο εμπρός μέρος, όπου βλέπουμε ένα σετ από νέα φανάρια με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED, νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές, ανασχεδιασμένh γρίλια στη μάσκα με μεγαλύτερο σήμα «Mercedes-Benz» και νέο διαχύτη. Οι αλλαγές πίσω είναι περιορισμένες, με νέα τρισδιάστατα γραφικά για τα φανάρια και ελαφρά ανασχεδιασμένο διαχύτη. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η νέα GLS κανει χρήση του προγράμματος ελαφρών υλικών τελευταίας τεχνολογίας για τα μελλοντικά SUV της Merecedes-Benz



Εμπορικά, εκείνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι οι παραγγελίες για τη νέα GLS ανοίγουν τον Δεκέμβριο, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2016. Η γκάμα των μοτέρ προέρχεται από την απερχόμενη GL με το κορυφαίο μοντέλο να είναι η GLS 63, με διτούρμπινο V8 5.461 cc, άμεσο ψεκασμό, 557 PS/5.250-5.750 rpm και 77,5 kgm/2.000-5.000 rpm. Αναμένεται δε να υπάρξει και μια ισχυρότερη έκδοση GLS 63 S με 585 άλογα και 77,5 kgm.

[Πηγή worldscoop.forumpro.fr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube