Πιο ελαφριά SUV από τη Mercedes-Benz

Πιο ελαφριά SUV από τη Mercedes-Benz

Τα προσεχή SUV/crossover της Mercedes-Benz θα κάνουν χρήση ελαφρών υλικών τελευταίας τεχνολογίας, με αυτήν την τελευταία να αποτελεί μέρος ενός επενδυτικού σχεδίου €1,7 εκατ. της γερμανικής φίρμας στις ΗΠΑ.

Η Mercedes-Benz θα επενδύσει προσεχώς το κολοσσιαίο ποσό των €1,7 δισ. σε ένα αμερικανικό πρόγραμμα που θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Tuscaloosa, στην Alabama των ΗΠΑ. Τα νέα ελαφρά υλικά, που θα προκύψουν ως προϊόντα αυτού του προγράμματος, θα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των μελλοντικών crossover της γκάμας της Mercedes-Benz.

Το πρότζεκτ θα στηθεί στην Tuscaloosa σε μια κτιριακή εγκατάσταση, εμβαδού 125.00 τ.μ. Ένα επιπλέον τμήμα 13.000 τ.μ. θα έρθει να συμπληρώσει τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Αυτό το τελευταίο, που περιγράφεται από τους Γερμανούς ως «ένας οίκος προσαρμογής», θα ενισχύσει την συμβατότητα της συναρμολόγησης ανάμεσα στις γκάμες που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο.

Η Mercedes-Benz δεν δίνει λεπτομέρειες επί των προδιαγραφών των μελλοντικών μοντέλων που θα κάνουν χρήση των νέων υλικών. Αλλά τολμούμε να υποθέσουμε ότι θα αφορά τις προσεχείς γενιές των GLS (η μελλοντική GL), GLE και GLE Coupé. Τελευταίο, αλλά σαφώς όχι έσχατο καθώς αφορά την κοινωνία της Alabama, είναι η δημιουργία 300 επιπλέον θέσεων εργασίας για ένα νέο μοντέλο που, όπως αναφέρει η Mercedes-Benz, θα είναι «υψηλής ποιότητας, πολυτάλαντο και αποδοτικό».

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube