Scoop: Αυτό είναι το VW CrossBlue παραγωγής

Scoop: Αυτό είναι το VW CrossBlue παραγωγής

Ένα νέο SUV της Volkswagen για την Κίνα, πιθανότατα η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Volkswagen CrossBlue απαθανατίστηκε σε δοκιμές.

Το αυτοκίνητο δείχνει σχεδόν έτοιμο, οπότε περιμένουμε να το δούμε στο Auto China 2016, στο Πεκίνο τον επόμενο μήνα. Να σημειώσουμε ότι το νέο SUV της VW έρχεται να τοποθετηθεί μεταξύ Tiguan και Touareg.

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την κινεζική έκδοση του CrossBlue και CrossBlue Coupé ακούστηκαν το 2013, και επιβεβαιώθηκαν επισήμως από τη Volkswagen τον Ιανουάριο του 2014. Ωστόσο, τότε δεν ήταν ξεκάθαρο ποια από τις δύο κινεζικές κοινοπραξίες θα αναλάμβανε το πρότζεκτ της κατασκευής του CrossBlue, η Shanghai-Volkswagen ή η FAW-Volkswagen.

Οι πρώτες φήμες προέκριναν τη Shanghai-Volkswagen, αλλά η Volkswagen έδειχνε τη FAW. Τελικά η Shanghai ανέλαβε το πρότζεκτ κατά 100%, ενώ στη FAW δόθηκε το CrossBlue Coupé. Μια μοιρασιά απολύτως φυσική και δίκαιη, καθώς και οι δύο κοινοπραξίες διεκδικούν νέα μοντέλα, δυνητικά best-seller.

Στην πραγματικότητα βέβαια πρόκειται για δύο ίδια αυτοκίνητα. Οπότε από την πλευρά της οικονομίας κλίμακας αυτό επιβαρύνει τη VW, αλλά οι ισορροπίες και η ικανοποίηση και των δύο Κινέζων εταίρων προφανώς και έχει μεγαλύτερη αξία για τη γερμανική εταιρεία.

Επί της ουσίας των ίδιων αυτοκινήτων τώρα, το  CrossBlue είναι ένα 7θέσιο , ενώ το CrossBlue Coupe είναι η 5θέσια εκδοχή του με πιο σπορ χαρακτήρα. Και τα δύο υποστηρίζονται τελικά από τη διαμορφώσιμη και περιβόητη πλέον πλατφόρμα του Ομίλου, την MQB, και παραδόξως όχι από τη νέα πλατφόρμα MLB-evo που θα υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, την επόμενη γενιά του Volkswagen Touareg.

Στην Κίνα, το 7θέσιο CrossBlue θα έρθει αντιμέτωπο στη σινική αγορά με μεγάλα SUV, όπως Ford Edge και το Toyota Highlander. Κάτω από το καπό του CrossBlue θα υπάρχει η επιλογή των βενζινοκινητήρων 1.8 TSI, 2.0 TSI ή 3.0 TSI. Η τιμή του θα ξεκινά περίπου από τα 300.000 γουάν ή 48.000 ευρώ και στην κορυφαία έκδοση κινητήρα και εξοπλισμού θα φτάνει τα 450.000 γουάν ή 62.000 ευρώ

Είναι πολύ πιθανό τα ονόματα CrossBlue και CrossBlue Coupe να μην είναι τελικά η εμπορική ονομασία των αυτοκινήτων και να επιλεγεί κάτι πιο «ρωμαλέο και άγριο» σε άκουσμα και γραφή.

[Πηγή CarNewsChina]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube