Επίσημο: Ford Edge Sport με 320 PS

Επίσημο: Ford Edge Sport με 320 PS

Το downsizing των κινητήρων, στο οποίο έχουν επιδοθεί όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές, έχει σημαντικά οφέλη όχι μόνο στην κατανάλωση αλλά και στις επιδόσεις.

Η κορυφαία έκδοση Sport του ανανεωμένου, για το 2015, crossover Edge εφοδιάζεται με έναν V6 EcoBoost ο οποίος είναι ανώτερος σε όλα τα σημεία σε σχέση με το μοτέρ που αντικαθιστά.

Με κυβισμό 2,7 λίτρων, αποδίδει 320 ίππους και 35,7 kgm στις 2.750 rpm. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της ισχύος κατά 10% σε σχέση με τον απερχόμενο V6 των 3,7 λίτρων αλλά και απόδοση της ροπής 1.250 rpm χαμηλότερα.

Το νέο Edge Sport διαθέτει ανασχεδιασμένη ανάρτηση, με 15% σκληρότερες αντιστρεπτικές σε σχέση με τις απλές εκδόσεις. Επίσης, τα ελατήρια είναι 10% σκληρότερα και μειώνουν τις κλίσεις στις στροφές κατά 20% σε σχέση με το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς.

Άλλα highlights είναι οι ζάντες των 20 ιντσών (προαιρετικά διατίθενται και 21 ιντσών) και τα LED πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ στην καμπίνα ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα, η οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων SYNC και το στάνταρ ηχοσύστημα της Sony με 12 ηχεία.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube