Scoop: Ανανεωμένη Mercedes-Benz C-Class σχεδόν χωρίς καμουφλάζ [video]

Scoop: Ανανεωμένη Mercedes-Benz C-Class σχεδόν χωρίς καμουφλάζ [video]

Νέα εμπρός φανάρια, μικρές αλλαγές στους προφυλακτήρες, νέο σύστημα πολυμέσων κι ένας νέος δίλιτρος τουρμποντίζελ στο μενού της ανανεωμένης C-Class.

Η facelifted Mercedes-Benz C-Class «συνελήφθη» εκτελούσα δοκιμές και στις δύο βασικές φόρμες της, μπερλίνα και στέισον, λίγο πριν από το λανσάρισμά της τους προσεχείς μήνες.

Εξωτερικά, υπάρχουν νέα εμπρός φανάρια LED και πίσω OLED, παρόμοια με αυτά της νέας E-Class. Το νέο σχέδιο των προφυλακτήρων αποκαλύπτει επίσης νέες σχεδίασης αεροεισαγωγές και πιο έντονη σχεδίαση γύρω από τη μάσκα. Τα πλευρικά μαρσπιέ και ο πίσω προφυλακτήρας ενσωματώνουν περισσότερες χρωμιωμένες διακοσμήσεις, αλλά πέρα από αυτό, οι κοσμητικές αλλαγές είναι ανεπαίσθητες.

Ο νέος δίλιτρος κινητήρας ντίζελ που έχουμε ήδη γνωρίσει στην E-Class θα βρεθεί και στο μηχανοστάσιο της ανανεωμένης C-Class, πιθανότατα αντικαθιστώντας τον 2,1λιτρο που διατίθεται με το υφιστάμενο μοντέλο. Ωστόσο, ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας τούρμπο του παρόντος μοντέλου θα παραμείνει ενεργός στην γκάμα.

Η ανανεωμένη μπερλίνα C-Class όσο και η αντίστοιχη Estate θα έχουν όπως και πριν να αντιμετωπίσουν στην αγορά τα Audi A4BMW 3 Series, Jaguar XE και Volvo S60, ενώ στην Αμερική θα βρει απέναντί της τo Infiniti Q50 και την ελαφρώς μεγαλύτερη Cadillac CTS.

To ανανεωμένο μοντέλο θα κινηθεί πιθανότατα λίγο πιο premium από το υπάρχον μοντέλο. Σε παλιότερη φωτογραφία scoop είχαμε δει σε πρώτη προσβολή το αναβαθμισμένο εσωτερικό της κόμπακτ μπερλίνας της Mercedes-Benz, με καινούργιο touchpad, παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στην ανανεωμένη S-Class. Επίσης υπήρχε νέο τιμόνι με περισσότερα χειριστήρια, ανασχεδιασμένο καντράν, ενώ το κάλυμμα που σκέπαζε το πάνω μέρος του ταμπλό, προοιωνίζει αλλαγές και εκεί.Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται επίσης ένα νέο σύστημα πολυμέσων, μάλλον σε ενιαία διάταξη με τη διπλή οθόνη οργάνων, όπως ακριβώς στις ακριβές εκδόσεις της E-Class.

Η τιμή εκκίνησης προς το παρόν παραμένει άγνωστη, αλλά κατά τα ειωθότα δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί αισθητά από τα αντίστοιχα μοντέλα της υφιστάμενης γκάμας. Να θυμίσουμε ότι η C-Class στην Ελλάδα ξεκινά από τις €33.400 για τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα με τα 129 άλογα και ανεβαίνει στις €44.380 για το δίλιτρο με τα 184 άλογα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube