Scoop: Abarth 500X στα σκαριά; [video]

Scoop: Abarth 500X στα σκαριά; [video]

Κορυφαία έκδοση του 500X ετοιμάζεται από την Abarth, κρίνοντας από το πρωτότυπο που απαθανατίστηκε σε δοκιμές στην Ιταλία.

Απ’ ό,τι δείχνουν τα φαινόμενα, η Abarth ανέλαβε να δώσει την απαραίτητη πικάντικη γεύση στο νέο crossover της FIAT, το 500Χ. Και τα φαινόμενα, απ’ ό,τι μπορούμε να δούμε από το ιταλικό scoop video είναι οι 19άρες ζάντες και η σπορ εξάτμιση του αυτοκινήτου που απαθανατίστηκε.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια δεν αποτελεί και ιδιαίτερη έκπληξη για τους γνωρίζοντες, καθώς τον Οκτώβριο που μας πέρασε ακούσαμε τον Roberto Giolito, αντιπρόεδρο του Σχεδιασμού της εταιρείας, να λέει «Το Fiat 500Χ είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο για την Abarth. Είναι σχεδόν τέλειο σε ευκολία οδήγησης και έλεγχο. Η θέση οδήγησης είναι τέλεια μελετημένη για τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Οπότε μια έκδοση Abarth θα ήταν τέλεια»..

    

Αυτή τη στιγμή, η πιο ισχυρή εκδοχή του FIAT 500X  είναι η 4κύλινδρη 2,4λιτρη Tigershark με μέγιστη ισχύ 186 PS. Οπότε αναμενόμενα ένα 500Χ με τα σήματα της Abarth αναμένουμε να είναι σαφώς πάνω από τους 200 PS. Θα τολμούσαμε να προβλέψουμε ότι ο κινητήρας που θα μπορούσε να κινεί ένα τέτοιο 500Χ θα ήταν ο 1750 με τους 240 PS, o ίδιος που βρίσκεται κάτω από το καπό των Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde και 4C.

Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για ένα Abarth 500X, αυτό το πιθανότερο είναι να ντεμπουτάριζε στην ΙΑΑ 2015, στη Φρανκφούρτη τον προσεχή Σεπτέμβριο, με το εμπορικό λανσάρισμα να ακολουθεί λόγους μήνες αργότερα, στις αρχές του 2016.

[Πηγή video CarpassionIT, εικόνες X-TOMI DESIGN]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube