Θα δούμε έκδοση Abarth του Fiat 500X;

Θα δούμε έκδοση Abarth του Fiat 500X;

Σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της Fiat το 500Χ είναι το μοντέλο που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε σύντομα στην γκάμα της Abarth.

Η Nissan δεν είναι η μοναδική εταιρία που πιστεύει ότι υπάρχει ζήτηση για σπορ εκδόσεις μικρών crossover, την οποία καλύπτει με το Juke Nismo. Την ίδια τακτική φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η Fiat, όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, λανσάροντας ένα Abarth 500X.

Μετά την κατάργηση του Abarth Punto Evo η γκάμα της Abarth περιλαμβάνει μόνο παραλλαγές του 500, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Τουλάχιστον όχι σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Fiat Roberto Giolito. «Το όραμα της Abarth δεν μπορεί να περιοριστεί στο 500. Θα έρθουν κι άλλα μοντέλα», δήλωσε, διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι δεν μιλάει αναγκαστικά για χαμηλά, παραδοσιακά σπορ μοντέλα αλλά και για crossover.

«Το Fiat 500Χ είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο για την Abarth. Είναι σχεδόν τέλειο σε ευκολία οδήγησης και έλεγχο. Η θέση οδήγησης είναι τέλεια μελετημένη για τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Οπότε μια έκδοση Abarth θα ήταν τέλεια». Αν και είναι μάλλον δύσκολο να ταυτιστεί κάποιος με τα λεγόμενα του Giolito είναι σαφές ότι από το 500Χ θα μπορούσε να προκύψει ένας πολύ δυνατός ανταγωνιστής για τις δυνατές εκδόσεις του Mini Countryman και το Juke Nismo.

Ο Roberto Giolito ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ξεκαθαρίζοντας ότι ένα πιθανό Abarth 500X θα διαφέρει αρκετά σε εμφάνιση σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις. «Αν σκέφτεστε τις διαφορές που έχει σήμερα ένα Abarth 500 από ένα Fiat 500, στην περίπτωση του 500Χ θα είναι ακόμα πιο εμφανείς επειδή σε αυτό το μοντέλο μπορείς να αλλάξεις πιο πολλά πράγματα», είπε.

Φαίνεται δηλαδή ότι το αυτοσχέδιο Abarth 500X των φωτογραφιών, το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα στο ουγγρικό blog X-Tomi Design, είναι αρκετά διακριτικό σε σχέση με το πραγματικό Abarth 500X που ίσως προκύψει στο μέλλον. Άλλωστε έχει μόνο ζάντες και αυτοκόλλητα Abarth, χαμηλωμένο αμάξωμα, πίσω προφυλακτήρα με εμφάνιση diffuser και τέσσερις απολήξεις για την εξάτμιση.



[Πηγή: Car Advice / Φωτογραφίες: X-Tomi Design]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube