Προχωράει η εξέλιξη της ηλεκτρικής Porsche Mission E

Προχωράει η εξέλιξη της ηλεκτρικής Porsche Mission E

Φαίνεται πως το ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche θα φτάσει στην ώρα του στο ραντεβού του 2020.

Στον Αρκτικό Κύκλο συνεχίζονται αυτή τη στιγμή οι δοκιμές του Mission E, του ηλεκτρικού μοντέλου που ετοιμάζει η Porsche.

Η εταιρεία έχει δώσει το πράσινο φως για την εξέλιξή του από το 2015 και ο προγραμματισμός το θέλει στην παραγωγή το 2020, κάτι που φαίνεται ρεαλιστικός στόχος. Προφανώς δε μπορούμε να αξιολογήσουμε την πρόοδο της εξέλιξης από τις φωτογραφίες, όμως το «μουλάρι» δοκιμών που βασίζεται στην Panamera κι έχει ψεύτικες εξατμίσεις δουλεύει σκληρά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στην παραγωγή η ηλεκτρική Porsche Mission E

Η εσωτερική ονομασία του μοντέλου είναι J1 και η βάση του θα είναι μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, συμβατή με τις μπαταρίες που θα δίνουν ακτίνα δράσης περίπου 550 km. Σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος σχεδόν 600 ίππων θα μιλάμε για 0-100 km/h σε κάτω από 3,5”, άρα για έναν σοβαρό αντίπαλο του Tesla Model S.



Υψηλή τεχνολογία θα χρησιμοποιείται ασφαλώς και στο σύστημα φόρτισης, το οποίο θα επιτρέπει 400 km με μόλις 15 λεπτά φόρτισης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε την Porsche 911 GT3

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι της εξέλιξης του αυτοκινήτου ηγείται ο Stefan Weckbach, ο οποίος στο παρελθόν έχει αναλάβει αντίστοιχο ρόλο και για την Boxster.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube