Πιθανή μία 4θέσια McLaren

Πιθανή μία 4θέσια McLaren

Μην ξεγράφετε ακόμη την πιθανότητα να δούμε ένα 4θέσιο σπορ αυτοκίνητο από τη McLaren.

Είναι απολύτως λογικό η ίδια η McLaren αλλά και ο Τύπος, όταν ασχολείται με τη μάρκα, να επικεντρώνεται στην ολοκαίνουρια 720 S. Υπάρχουν όμως κι άλλα σημαντικά νέα.

Η McLaren Automotive, όπως η ίδια ανακοίνωσε, θα ανοίξει στην Αγγλία ένα νέο εργοστάσιο στο οποίο θα κατασκευάζει ανθρακονημάτινα monocoque σασί για τα μελλοντικά μοντέλα της. Προφανώς αυτή η είδηση δεν αναστατώνει τον αναγνώστη όπως η όψη της McLaren 720 S που παρουσιάστηκε στη Γενεύη, αλλά είναι εξίσου αν όχι περισσότερο σημαντική.

Για την ώρα τα monocoque της McLaren κατασκευάζονται στην Αυστρία από την εταιρεία Carbo Tech. Με την δημιουργία ενός νέου δικού της εργοστασίου σαφώς πιο κοντά στις σημερινές της εγκαταστάσεις, η McLaren δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία παραγωγής. Θα μπορεί να κατασκευάσει μία πλατφόρμα την οποία θα προσαρμόζει στις διαφορετικές απαιτήσεις κάθε μοντέλου σε ό,τι αφορά στο μέγεθος.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 S [video]

Μιλώντας στο Car and Driver Αμερικής ο Mike Flewitt, CEO της McLaren, επιβεβαίωσε ότι το νέο σασί θα είναι εξελιγμένο, ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο από το σημερινό. Και σε μια αποστροφή του λόγου του είπε «θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην διαμόρφωση και θα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στην διαμόρφωση των μηχανικών μερών».  Παραδέχτηκε ότι δεν αναφέρεται μόνο σε διαφορετικό μέγεθος αλλά και σε διαφορετική κατηγορία αυτοκινήτου. «Αν θα πάμε για ένα κουπέ 2+2 θέσεων ή ένα 4θέσιο; Δεν μπορώ να το αποκλείσω, αν και δεν είναι προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή», δήλωσε. «Αλλά καθώς η εταιρεία μεγαλώνει, και η γκάμα διευρύνεται, η 570 GT που λανσάραμε πέρσι είναι σε μια κατηγορία στην οποία θα είχε νόημα ένα αυτοκίνητο με περισσότερους χώρους επιβατών».

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 650 S [video]

Στην ίδια συνέντευξη ο Flewitt έδωσε επίσης πληροφορίες για την εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Η εταιρεία ετοιμάζεται να φτιάξει ένα πρωτότυπο δοκιμών, αλλά δεν αρκεί να είναι απλώς ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Πρέπει να είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό και να έχει το DNA της μάρκας, συναρπαστικό όσο και η 720 S, σύμφωνα με τον Flewitt. «Εκεί είναι η πρόκληση, αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Πηγή Autoguide

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube