Παρουσιάστηκε το Monocage II της νέας McLaren P14

Παρουσιάστηκε το Monocage II της νέας McLaren P14

Το νέο κεντρικό μοντέλο της McLaren θα παρουσιαστεί στις 7 Μαρτίου στην Έκθεση της Γενεύης.

Η έλευση της δεύτερης γενιάς της Super Series σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την McLaren Automotive.

Πρόκειται για το πρώτο από τα 15 μοντέλα του μελλοντικού επιχειρηματικού πλάνου της McLaren Automotive, ενώ είναι και το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της βρετανικής φίρμας που έρχεται ως αντικαταστάτης άλλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Με McLaren MP4-12C στη Route Napoleon [video]

«Η Super Series αποτελεί τον πυρήνα της McLaren και προσωποποιεί το μείγμα ακραίων επιδόσεων, πολυτέλειας και απαράμιλλης οδηγικής συμμετοχής που είναι η καρδιά της McLaren», ανέφερε ο CEO Mike Flewitt. «Είναι η πρώτη φορά που φτιάχνουμε τον αντικαταστάτη ενός προϊόντος και η νέα Super Series ακολουθεί πιστά το πνεύμα της McLaren».

Η νέα Super Series θα χρησιμοποιεί το νέο εξαιρετικά ελαφρύ και ανθρακονημάτινο Monocage II, και θα χαρίζει συνολικό βάρος 1.283 kg. Είναι δηλαδή 18kg ελαφρύτερη από την McLaren 650S με παρόμοιες προδιαγραφές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Οδηγούμε τη McLaren 650S [video]

Η εξέλιξη του Monocage II επέτρεψε στη McLaren να δημιουργήσει μεγαλύτερο άνοιγμα εισόδου στην καμπίνα και χαμηλότερο μαρσπιέ, έτσι ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στους δύο επιβάτες, ενώ προσφέρει και καλύτερη περιμετρική ορατότητα. Η νέα δομή του πλαισίου επιτρέπει επίσης την επίτευξη χαμηλότερου κέντρου βάρους, βελτιώνοντας παράλληλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά της νέας McLaren.

Το γενεαλογία της Super Series ξεκίνησε το 2011 με το λανσάρισμα της 12C. Το 2012 παρουσιάστηκε η 12C Spider και το 2014 έκανε την εμφάνισή της η 650S και 650S Spider. H πρώτη γενιά της Super Series διευρύνθηκε περαιτέρω το 2015 με την παρουσίαση των limited edition 675LT και 675LT Spider.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Οδηγούμε τη McLaren 570S στις ειδικές του Ράλι Μόντε Κάρλο [video]

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα γενιά της Super Series θα μάθουμε τον Μάρτιο με την επίσημη παρουσίασή της.

[Πηγή: McLaren Automotive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube