Peugeot: Στην παραγωγή το 308 R Hybrid [videos]

Peugeot: Στην παραγωγή το 308 R Hybrid [videos]

Θα είναι το πιο δυνατό Peugeot με ισχύ 500 ίππων.

Το γνωρίσαμε ως πρωτότυπο με το όνομα 308 R Hybrid και παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά στην έκθεση της Σαγκάης.

Tο concept είχε εξελιχθεί από την Peugeot Sport και φορούσε τον υπερτροφοδοτούμενο 1.6 των 270 PS από το RCZ R μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα, ισχύος 115 PS, σε κάθε άξονα. 

Την ίδια διάταξη μάλλον θα ακολουθήσει η Peugeot  και στο αυτοκίνητο παραγωγής με μια μπαταρία ιόντων λιθίου να είναι τοποθετημένη πίσω από τα πίσω καθίσματα και με τη φόρτισή της να είναι δυνατό να γίνεται και με οικιακό ρεύμα. 

Η συνολική ισχύς των 500 PS και η μέγιστη ροπή 73,7 kgm του δίνουν, σύμφωνα με την εταιρεία, επιτάχυνση στα 0-100 km/h σε 4,0" και η υβριδική τεχνολογία φροντίζει οι εκπομπές CO2 να μην ξεπερνούν τα 70 g/km.

Τώρα η Peugeot  πήρε την απόφαση να βάλει το αυτοκίνητο στη γραμμή παραγωγής με σκοπό να είναι στις εκθέσεις μέσα στο 2017. 

Το αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη σε φάση εξέλιξης και δοκιμών και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h  σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα , τελική ταχύτητα που θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h και μια μέση κατανάλωση της τάξης των 3,0 lt/100 km. 

Σε ό,τι αφορά στην αυτονομία με τους ηλεκτροκινητήρες, αυτή -πάντα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - θα είναι της τάξης των 15 km

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube