Παρουσιάστηκε και επίσημα το νέο Honda Civic hatchback στις ΗΠΑ

Παρουσιάστηκε και επίσημα το νέο Honda Civic hatchback στις ΗΠΑ

Μετά από πολλές διαρροές, ήρθε και η επίσημη παρουσίαση. Η 10η γενιά Honda Civic ξεκινά την προέλαση στις διεθνείς αγορές από τις ΗΠΑ.

Πριν λίγες μέρες οι κατάσκοποί μας είχαν εντοπίσει το Honda Civic του 2017 στον δρόμο και σε νταλίκα μεταφοράς, στην Μ. Βρετανία, καθ᾽οδόν προς το λιμάνι από όπου με πλοίο θα έφτανε στην Αμερική. Τελικά ήρθε και η επίσημη παρουσίαση. Η νέα 10η γενιά του Honda Civic με hatchback αμάξωμα είναι εδώ και ξεκινά την προέλαση στις αγορές από τις ΗΠΑ.

Η σεντάν και η κουπέ έκδοση είχαν ήδη παρουσιαστεί στην Αμερική. Το σημαντικό νέο όμως είναι το hatchback αμάξωμα καθώς αυτό είναι το Civic που έχει δημιουργηθεί για την ευρωπαϊκή αγορά. Στην αμερικάνικη αγορά θα διατίθεται με έναν 4κύλινδρο 1.5 τούρμπο με 176 ίππους και 22,4 kgm ροπή. Τα κιβώτια ταχυτήτων θα είναι δύο, ένα εξάρι χειροκίνητο και ένα αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης. Στην Ευρώπη η γκάμα των μοτέρ θα ξεκινά από το υπερτροφοδοτούμενο 1000άρι. 

Η καμπίνα θα είναι πλούσια εξοπλισμένη, ανάλογα βέβαια με την έκδοση. Δεν ξέρουμε τι από όλα αυτά θα είναι standard στην ευρωπαϊκή αγορά και στις εκδόσεις που θα έρθουν στην Ελλάδα όταν τελικά το αυτοκίνητο έρθει προς τα μέρη μας. Πάντως, έστω και προαιρετικά, θα ενσωματώνει όλη την τεχνολογία infotainment και συνδεσιμότητας της Honda (λογισμικό Apple CarPlay και Android Auto), αλλά και τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας για την πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων, όπως το πακέτο συστημάτων Honda Sensing. Τα φώτα θα έιναι τεχνολογίας LED. 



Η εμφάνιση θα λέγαμε ότι είναι πιο συντηρητική, σε σύγκριση με τις δύο τελευταίες γενιές Civic. Εκτός αυτού, το αυτοκίνητο παραγωγής δεν διαφέρει σημαντικά από το concept που είδαμε τον περασμένο Μάρτιο στην Γενεύη. Πιο χαρακτηριστικό είναι το πίσω μέρος, με τα φωτιστικά σώματα "boomerang", την διακριτική αεροτομή στο χείλος της πόρτας του χώρου αποσκευών και την κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση, που θα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της έκδοσης Sport. 

To 5θυρο Civic θα παράγεται στο εργοστάσιο της Honda στο Swindon, στη Μ. Βρετανία. Οι Ιάπωνες επένδυσαν 200 εκατομμύρια στερλίνες στην συγκεκριμένη εγκατάσταση ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Στο Swindon θα κατασκευάζεται και ένα τμήμα της παραγωγής των μελλοντικών Civic Tourer και Civic Type R, με το τελευταίο στην επόμενη γενιά του να διαθέτει κουπέ αμάξωμα.

Πηγή: Autoblog.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube