Πρόγευση του νέου Honda Civic 2017 από πρωτότυπο στη Γενεύη

Πρόγευση του νέου Honda Civic 2017 από πρωτότυπο στη Γενεύη

Το νέο Civic δεν θα παρουσιαστεί πριν το 2017, αλλά η Honda θα μας προϊδεάσει με ένα πρωτότυπο στην έκθεση της Γενεύης.

Η Honda θα προλογίσει την εξωτερική σχεδίαση του Civic της επόμενης γενιάς με ένα πρωτότυπο που θα εκθέσει στο Σαλόνι της Γενεύης, στις αρχές του Μάρτη.

Το Civic Hatchback Prototype, που βλέπουμε στο σχέδιο teaser, δείχνει πώς θα είναι σχεδιασμένο το νέο Civic που θα παρουσιαστεί σε περίπου 12 μήνες.

Ενδείξεις για το ντιζάιν του νέου μοντέλου μας είχε ήδη δώσει το Civic σεντάν που πωλείται στις ΗΠΑ. Το πρωτότυπο φαίνεται να έχει ανάλογα σχεδιασμένα πίσω φώτα, αν και οι δύο κεντρικές εξατμίσεις δείχνουν ότι το πρωτότυπο της Γενεύης θα προλογίζει μια πιο σπορ έκδοση. 

Το νέο, ευρωπαϊκό Honda Civic χάτσμπακ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Swindon, στη Μ. Βρετανία. Η παραγωγή του Honda CR-V θα μεταφερθεί στον Καναδά.

Η 10η γενιά του ευρωπαϊκού Civic θα αποτελεί μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της Honda, οπότε αναμένεται να μη διατηρηθεί η ασυνήθιστη αρχιτεκτονική του υπάρχοντος μοντέλου, που έχει το ρεζερβουάρ καυσίμου κάτω από το πίσω κάθισμα για βαθύτερο χώρο αποσκευών.

Η πλατφόρμα του νέου μοντέλου θα είναι η καινούργια του αμερικάνικου Civic όπου μια ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση σε υποπλαίσιο αντικαθιστά τον σημερινό ημιάκαμπτο άξονα. Λέγεται ότι το πλαίσιο του νέου Civic είναι 25% πιο άκαμπτο από του υπάρχοντος μοντέλου.

Η Honda είχε δώσει ενδείξεις για τη σχεδίαση του επερχόμενου Civic και με το πρωτότυπο Civic Coupe concept που είχε εκθέσει πέρσι στη Νέα Υόρκη.

Το νέο Civic αναμένεται να έχει τον ολοκαίνουργιο 3κύλινδρο κινητήρα 1.0 τούρμπο, τον επίσης νέο 1.5 τούρμπο καθώς και τον υπάρχοντα 1.6 iDTEC ντίζελ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube