Παρουσιάστηκε η νέα Mercedes-Benz A-Class L Sedan [video]

Παρουσιάστηκε η νέα Mercedes-Benz A-Class L Sedan [video]

Η νέα 4θυρη έκδοση αμαξώματος της καινούριας A-Class θα βρίσκεται στη χώρα μας σε περίπου ένα εξάμηνο.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε σήμερα τη νέα έκδοση αμαξώματος της A-Class, την L Sedan, λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην Έκθεση Auto China 2018.

Το νεότερο μέλος της compact γκάμας της Mercedes-Benz διαθέτει αρκετά κοινά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με την 5θυρη έκδοση στην οποία βασίζεται, με τις περισσότερες διαφορές να εντοπίζονται στο πίσω μέρος. Εκεί συναντάμε μια γνώριμη σχεδιαστική προσέγγιση από την προηγούμενη CLA, με πλατιά φώτα και ενσωματωμένο αεροδυναμικό χείλος.

Η A-Class L Sedan, όπως ονομάζεται στην Κίνα, δεν θα διαφέρει αισθητικά από την δική μας ευρωπαϊκή Sedan που θα δούμε σε μερικούς μήνες. Η κύρια διαφορά εντοπίζεται στο μεταξόνιο που είναι 6 πόντους μακρύτερο (2.789 αντί για 2.729 mm) από αυτό που θα έχει η A-Class Sedan χωρίς το L.

Mercedes-Benz A-Class L Sedan

Όπως μάλιστα ανέφερε και στους Άγγλους συναδέλφους μας ο Αρχισχεδιαστής Gorden Wagener, πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο αλλά με διαφορετικό μήκος. Το επιπλέον μήκος της κινέζικης L έκδοσης εντοπίζεται ανάμεσα στη μεσαία και την πίσω κολόνα, με τις μεγαλύτερες πόρτες να εξασφαλίζουν και πιο εύκολη επιβίβαση/αποβίβαση.

Οι εξωτερικές διαστάσεις της νέας Mercedes-Benz A-Class L Sedan είναι 4.609 mm μήκος, 1.796 mm πλάτος και 1.460 mm ύψος. Για τις υπόλοιπες όμως αγορές που δεν χρειάζονται το αυξημένο μεταξόνιο, το μήκος της A-Class Sedan θα είναι 4.549 mm.

Τέλος, στο εσωτερικό δεν συναντάμε σχεδιαστικές ή εξοπλιστικές διαφορές. Εκεί που συναντάμε όμως είναι στο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών και το πορτμπαγκάζ που έχει κερδίσει 50 lt (420 lt συνολικά).

Mercedes-Benz A-Class L Sedan 2

[Πηγή: Mercedes-Benz, Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube