64.000 παραγγελίες σε 48 ώρες για το Faraday Future των 1.050 ίππων

64.000 παραγγελίες σε 48 ώρες για το Faraday Future των 1.050 ίππων

Η αρχική επιτυχία του «αυτοκινήτου του μέλλοντος» φαίνεται ότι ξεπερνάει κάθε λογική προσδοκία.

Το «αυτοκίνητο του μέλλοντος» όπως αποκαλείται, φαίνεται ότι έχει τεράστια αρχική αποδοχή από το κοινό.

Το Faraday Future FF 91 παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES του Las Vegas και μέσα σε μόλις δύο ημέρες έχουν σημειωθεί πάνω από 64.000 παραγγελίες. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι δεν παρουσιάστηκε καν σε τελική μορφή, αλλά ως πρωτότυπο.

Φαίνεται πως αυτή η τάση με τις παραγγελίες συνοδεύει γενικότερα τα ηλεκτρικά μοντέλα, αφού κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το Tesla Model 3.

Η Faraday Future είχε ανακοινώσει ότι απαιτείται προκαταβολή της τάξης των 5.000 δολαρίων για την κάθε παραγγελία, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχει ήδη συγκεντρώσει 320 εκατομμύρια στο ταμείο της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Faraday Future FF 91 με 1.050 ίππους [video]

Τελικά ξεκαθαρίστηκε ότι η προκαταβολή αφορά μόνο σε παραγγελίες που «μπαίνουν» με υψηλή προτεραιότητα και όχι για όλες. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τον αριθμό των προκαταβολών που έχει δεχτεί, ωστόσο όπως και να έχει οι 64.000 αιτήσεις μέσα σε δύο ημέρες δεν είναι καθόλου λίγες για ένα ηλεκτρικό, αυτόνομο αυτοκίνητο που θα είναι μεγαλύτερο από μια Mercedes-Benz S-Class και θα κάνει 0-96 km/h (0-60 mph) σε 2,39”.

Δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί πότε θα παραδοθούν τα πρώτα αυτοκίνητα, ωστόσο μια ακόμα σημαντική παράμετρος είναι ότι οι προαναφερθείσες παραγγελίες έχουν να κάνουν μόνο με την αγορά της Αμερικής, της Κίνας και του Καναδά.

Οπότε, το άνοιγμα και του πεδίου της Ευρώπης αναμένεται να αυξήσει σημαντικά περισσότερο αυτό το νούμερο.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube