Παίρνει μορφή το πρώτο SUV της Lotus

Παίρνει μορφή το πρώτο SUV της Lotus

Το SUV της Lotus θα χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη της Volvo και θα διαθέτει κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά.

Το πρώτο SUV στην ιστορία της Lotus θα παρουσιαστεί σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια και σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της βρετανικής φίρμας θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Maserati Levante και η Porsche Macan.

Η Lotus θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που της παρέχει η Geely για να κατασκευάσει ένα SUV που θα ζυγίζει λιγότερο από δύο τόνους. «Το νέο μοντέλο θα στρίβει όπως κανένα άλλο της κατηγορίας», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jean-Marc Gales. Και συνέχισε λέγοντας «Εάν αποτύχουμε σε αυτό, τότε θα έχουμε ένα αποτυχημένο project».

Η Volvo, που ανήκει στην Geely, θα γίνει ο σημαντικότερος δότης του νέου μοντέλου της Lotus. Και αυτό γιατί θα χρησιμοποιήσει κατά πάσα πιθανότητα την πλατφόρμα SPA που έχουν και τα Volvo XC60 και XC90.

Η αρχιτεκτονική της συγκεκριμένης πλατφόρμας θα περιορίσει την γκάμα κινητήρων μέχρι τους τέσσερις κυλίνδρους, αλλά ο Gales ανέφερε ότι το νέο SUV θα διαθέτει και μία υβριδική έκδοση. Το υβριδικό Twin Engine σύστημα της Volvo αποδίδει 407 ίππους και στην περίπτωση του νέου μοντέλου της Lotus θα αποδίδει ακόμα περισσότερους.

Το SUV της Lotus θα διαθέτει και άλλα χαρακτηριστικά από τα αδελφά Volvo, όπως το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με την μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αρέσει πολύ στα στελέχη της Lotus, η χρήση του θα περιοριστεί στο SUV. Τα μελλοντικά σπορ μοντέλα της βρετανικής φίρμας εννοείται ότι δεν θα το έχουν.

Τέλος, ο Gales ανέφερε ότι τα τελικά σχέδια του νέου μοντέλου θα οριστικοποιηθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο, με τα πατενταρισμένα σκίτσα να μας προϊδεάζουν για το τελικό αποτέλεσμα.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube