Pagani Zonda Kiryu με τιμή πάνω από τα €2,5 εκατ.

Pagani Zonda Kiryu με τιμή πάνω από τα €2,5 εκατ.

Αυτό το ιταλικό hypercar είναι ένα από τα σπανιότερα του είδους, μοναδικό, για την Ιαπωνία και τίγκα στο κάρμπον.

Σε μια ιδιαίτερα διακεκριμένη παρουσίαση την περασμένη Παρασκευή στο Fuji Speedway, η Pagani «λανσάρισε» την μοναδική Zonda Kiryu, που πάει να πει «δράκος της ελπίδας» στα ιαπωνικά.

Το απίστευτο αυτό αυτοκίνητο, που στο αμάξωμά του είναι κατασκευασμένο κυρίως από ανθρακόνημα, βασίζεται στη Zonda F Roadster. Χρησιμοποιεί δε μοτέρ των ίδιων προδιαγραφών με αυτό της Zonda 760LH του 2012, ιδιοκτησίας του παγκόσμιου πρωταθλητή F1 Lewis Hamilton, την οποία προσφάτως τράκαρε στο Μονακό.

Με 760 PS, η Kiryu κινείται από έναν ειδικά ρυθμισμένο 7,3λιτρο V12 της Mercedes-AMG και χρειάζεται γύρω στα τρία δευτερόλεπτα. Ωστόσο, αντίθετα με την 760LH του Hamilton που το μοτέρ συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν, ο V12 της Kiryu συνταιριάχτηκε με 6άρι σειριακό μονόδισκο κιβώτιο.

Όπως και η Zonda ZoΖo, η Kiryu είναι ένα και μοναδικό κομμάτι που κατασκευάστηκε για ένα πολύ πλούσιο Ιάπωνα πελάτη. Στην καμπίνα, το σαλόνι είναι ντυμένο με φωτεινό μπλε δέρμα που ταιριάζουν με το μπλε δαχτυλίδι των εξατμίσεων, το περίγραμμμα των φώτων και τις εισαγωγές αέρα, αλλά και το σήμα που αναγράφει «Zonda Kiryu». Η Kiryu, που στοιχίζει ανάμεσα στα €1.850.000 και €2.750.000, είναι η τελευταία εξατομικευμένη Zonda F Roadster, καθώς το μοντέλο είναι πλέον εκτός παραγωγής. Βέβαια, ένα σκάσεις μύτη στο Modena κουνώντας τρία εκατομμύρια στο χέρι, είμαστε σίγουροι ότι ο αγαπητός Horacio δεν θα σου χάλαγε το χατίρι.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε στο link της πηγής. Και μπορείτε επίσης να ξαναθυμηθείτε τις οδηγικές εντυπώσεις μας από την οδήγηση της Pagani Huayra, πατώντας εδώ.

[Πηγή motoring.com.au]   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube