Η Pagani Huayra Roadster θα είναι πιο ελαφριά και δυνατή από την κουπέ

Η Pagani Huayra Roadster θα είναι πιο ελαφριά και δυνατή από την κουπέ

Το νέο μοντέλο της ιταλικής εταιρείας που θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι της Γενεύης θα είναι πολλά περισσότερα από μια ανοιχτή έκδοση του κουπέ.

Είναι πλέον επίσημη η πληροφορία ότι η ανοιχτή έκδοση της Pagani Huayra θα αποκαλυφθεί επίσημα στο σαλόνι της Γενεύης, που θα γίνει από τις 9 έως τις 19 Μαρτίου.

Με δεδομένο λοιπόν ότι έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που πρωτοείδαμε την κουπέ έκδοση της Huayra, είναι λογικό το νέο μοντέλο να είναι κάτι περισσότερο από μια ανοιχτή του έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα φωτογραφία teaser της Pagani Huayra Roadster

Για παράδειγμα ο Horacio Pagani έχει ήδη ανακοινώσει ότι η Roadster θα ζυγίζει λιγότερα από τα 1.350 kg της κουπέ. Το πόσο ακριβώς θα το μάθουμε τον επόμενο μήνα, όμως ως δεδομένο και μόνο είναι εντυπωσιακό, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σχεδόν ανεξαίρετος κανόνας το αντίθετο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Pagani αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της Huayra BC

Και φαίνεται πως δε θα είναι η μόνη αναβάθμιση σε σχέση με την κουπέ έκδοση. Από τους ανθρώπους της εταιρείας, «ξέφυγε» ακόμα ότι η τεχνολογία της ακόμα πιο γρήγορης Huayra BC θα περάσει και στη Roadster, άρα έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε ότι το νέο μοντέλο θα αποδίδει κοντά στους 800 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Pagani Huayra [video]

Για την ακρίβεια, στην περίπτωση της Huayra BC ο 6λιτρος V12 της AMG με τα δύο τούρμπο έχει φτάσει τους 790 ίππους και τα 112,1 kgm ροπή, ενώ στην αρχική κουπέ η απόδοση ήταν 730 ίπποι και 102 kgm. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η Roadster να έχει και το αναβαθμισμένο ημιαυτόματο σειριακό κιβώτιο της BC, το οποίο έχει συγχρονιζέ από ανθρακονήματα και βελτιωμένη λειτουργία.

Το κατασκευάζει η Xtrac και η Pagani ανακοινώνει πως είναι 40% ελαφρύτερο και δύο φορές πιο γρήγορο: Αντί για 150 ms, κάθε αλλαγή διαρκεί πλέον μόλις 75.

[Πηγή: Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube