Apollo Intensa Emozione: Πρόσωπα και προμηθευτές

Apollo Intensa Emozione: Πρόσωπα και προμηθευτές

Το όνειρο του Norman Choi μετουσιώθηκε σε πραγματικότητα από ένα ανθρακονημάτινο θηρίο 780 PS. Να ποιοι βρίσκονται πίσω από την κατασκευή του.

Το αξίας €2,25 εκατ. Apollo Intensa Emozione πρόκειται για ένα εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής διθέσιο hypercar για αποκλειστική χρήση πίστας.

Τα δέκα κομμάτια που θα φτιαχτούν θα φορούν κινητήρα V12 780 PS, καταγωγής Ferrari, που στροφάρει ωφέλιμα μέχρι τις 9.000 rpm. Ένα μεγάλος ατμοσφαιρικός με χωρητικότητα 6,3 lt που προτιμήθηκε στη θέση ενός μικρότερου τούρμπο.

Για την προμήθεια και το tuning του μοτέρ υπεύθυνη είναι η Autotecnica Motori, που γνώριζε ότι ο κινητήρας δεν θα είχε να κινήσει παραπάνω από 1.250 kg. Κατά τα λοιπά, σχετικά με τις επιδόσεις που παρέχει το μοτέρ, αυτές είναι σύμφωνα με την Apollo τα 2,7” για το 0-100 km/h και τα 330 km/h για την τελική ταχύτητα.

Η ανθρακονημάτινη μπανιέρα του Intensa Emozione που ζυγίζει 105 kg κατασκευάζεται στην Ιταλία από τη Manifattura Automobili Torino. Όσο για σχέδιο του αμαξώματος είναι ενός 27χρονου μηχανολόγου-αεροδυναμιστή, άρτι αποφοιτήσαντα από το κολλέγιο, που πέρασε ένα φεγγάρι στη McLaren πριν αρχίσει να κατοικοεδρεύει στην Apollo. Και αν το Intensa Emozione σας φαίνεται ως διαστημικό εκτόπλασμα είναι διότι η αεροδυναμική απόδοσή του έπρεπε να είναι τέτοια έτσι ώστε να αναπτύσσει 2g πλευρική επιτάχυνση και κάθετη αεροδυναμική πίεση 1.350 kg στα 300 km/h. Πάντως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Joe Wang, ο νεαρός επικεφαλής του σχεδιασμού, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Ιταλό πρότζεκτ μάνατζερ που ανέλαβε να μετατρέψει το σχέδιά του σε ζωντανό ανθρακόνημα. Αλλά έτσι είναι οι αγωνιστικές ομάδες. Πάντα βρίσκουν ένα τρόπο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Το αυτοκίνητο το δοκίμασε και το σετάρισε ο Marino Franchitti -ναι, ο αδερφός του Dario- που παρόλη την ιταλική καταγωγή του ονόματός του είναι Σκοτσέζος! Και οδηγεί αγωνιστικά IMSA στην Αμερική!

Μέχρι όμως να δούμε το Intensa Emozione σε κίνηση, κάτι που αναμένεται σύντομα, να ξέρετε ακόμη ότι ο Norman Choi είναι ο χρηματοδότης και διευθύνων σύμβουλος πίσω από την Apollo Automobil. Ο άνθρωπος πίσω από αυτή την ομάδα που στοχεύει να μας συναρπάσει με την ακατάλυτη δύναμη του πρότζεκτ του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube