Το νέο TVR αποκαλύφθηκε στους… αγοραστές του

Το νέο TVR αποκαλύφθηκε στους… αγοραστές του

Η αναγεννημένη βρετανική εταιρία TVR παρουσίασε το νέο της μοντέλο μόνο σε όσους έχουν ήδη συμφωνήσουν να το αγοράσουν. Εμείς, από Σεπτέμβρη.

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση του να πρέπει να μιλήσουμε για «επίσημη αποκάλυψη» ενός αυτοκινήτου, χωρίς όμως να έχουμε ούτε μια επίσημη φωτογραφία του.

Κι αυτό γιατί η αναγεννημένη TVR αποφάσισε ότι το νέο της σπορ μοντέλο προς το παρόν πρέπει να το δουν μόνο όσοι έχουν συμφωνήσει να το αποκτήσουν και έχουν ήδη δώσει προκαταβολή για αυτό. Έτσι, οργανώθηκε μια σειρά μυστικών παρουσιάσεων του μοντέλου στην έδρα της Gordon Murray Design, στα νοτιοανατολικά του Λονδίνου. Οι πελάτες της αναγεννημένης βρετανικής εταιρίας που κλήθηκαν σε αυτές, μεταξύ άλλων υπέγραψαν συμφωνητικό εχεμύθειας, για να μην αποκαλύψουν τίποτα στον τύπο μέχρι την πραγματική επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα δέκα πιο… ξεχασμένα supercars των 90’s

Ωστόσο αυτά τα πράγματα ποτέ δεν μένουν κρυφά, οπότε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το νέο TVR φοράει έναν 5λιτρο V8 από Ford Mustang, ο οποίος έχει δεχθεί τις επεμβάσεις της Cosworth και αποδίδει πάνω από τα εργοστασιακά του 420 PS. Με το αυτοκίνητο να ζυγίζει περίπου 1.200 kg, χάρη στην τεχνική κατασκευής iStream Carbon που παντρεύει ένα σωληνωτό πλαίσιο με τμήματα από ανθρακονήματα, αυτό μεταφράζεται σε 0-100 km/h σε κάτω από 4,0’’, ενώ η τελική θα αγγίζει τα 320 km/h.

Ο πρόεδρος της TVR, Les Edgar, δήλωσε: «Σε αυτές τις παρουσιάσεις αποκαλύπτουμε την ομορφιά του αυτοκινήτου μας, αλλά θέλουμε και να τονίσουμε την υπερσύγχρονη τεχνολογία που ενσωματώνει. Για αυτό το project οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές μας ξεκίνησαν από το μηδέν -δεν γίνεται κι αλλιώς αν θέλουμε το αποτέλεσμα να πληροί τη σημερινή νομοθεσία- και είμαστε περήφανοι για αυτό που κατάφεραν». Η απόκλιση από το αρχικό πλάνο παραγωγής του αυτοκινήτου έγινε επειδή στόχος της εταιρίας ήταν μόνο η κορυφή: «Θέλουμε αυτό το αυτοκίνητο να έχει το τέλειο πλαίσιο και την εμφάνιση που του αρμόζει. Αυτό σήμαινε τη δοκιμή πολλών παραλλαγών, κάτι που δεν είναι γρήγορη διαδικασία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Iδιοφυές μίνι πόλης από τη Shell και τον Gordon Murray [video]

Ούτως ή άλλως όμως έχουμε ακόμα αρκετό καιρό μέχρι την παραγωγή των πρώτων νέων TVR δρόμου και την παράδοσή τους στους ιδιοκτήτες τους. Το νέο εργοστάσιο της φίρμας στην περιφέρεια Blaenau Gwent, στη νότια Ουαλία, θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2018. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται πιλοτικά εκεί το 3o τρίμηνο του ίδιου έτους, ενώ η κανονική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει πριν αλλάξει η χρονιά.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube