Αναγέννηση της TVR;

Αναγέννηση της TVR;

Όλα δείχνουν πως η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία TVR, που είχε βάλει «λουκέτο» το καλοκαίρι του 2012, πρόκειται να ξαναλειτουργήσει υπό νέα διεύθυνση.

Φαίνεται πως το όνομα TVR σύντομα θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Τις τελευταίες εβδομάδες το site της εταιρίας είναι και πάλι στον αέρα. Δεν γράφει κάτι ιδιαίτερα κατατοπιστικό, όμως έχει σλόγκαν που γεμίζουν με αισιοδοξία τους φίλους της φίρμας όπως «ποτέ μη λες ποτέ» και «βρυχόμαστε ξανά» («roaring back»).

Οι πληροφορίας μας αναφέρουν ότι τα δικαιώματα κατασκευής των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών της TVR αλλά και σχεδιασμού νέων μοντέλων με το σήμα της εταιρίας, πέρασαν πριν από λίγες εβδομάδες σε βρετανικά χέρια. Οι εταιρίες TVR Motor Cars, TVR Manufacturing και TVR Automotive ανήκουν πλέον στον Λέσλι Έντγκαρ, ο οποίος όπως φαίνεται έχει σκοπό να επαναφέρει τη φίρμα στο προσκήνιο.

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης της TVR ήταν ο Ρώσος επενδυτής Νικολάι Σμολένσκι. Την αγόρασε το 2004 από τον Βρετανό Πίτερ Γουίλερ, αλλά κατάφερε να συνεχίσει την κατασκευή των αυτοκινήτων τής μόνο μέχρι το 2006. Μετά από μια περίοδο οικονομικών προβλημάτων, διαχωρισμού της εταιρίας σε μικρότερες, βαρύγδουπων δηλώσεων για ανάκαμψη και την προαναγγελία νέων μοντέλων, ακόμα και υβριδικών, που δεν ήρθαν ποτέ, η TVR έκλεισε οριστικά τον Ιούλιο του 2012.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube