Το νέο Toyota Supra μετράει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του Nürburgring [video]

Το νέο Toyota Supra μετράει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του Nürburgring [video]

Η Toyota ήθελε να διαπιστώσει πως συμπεριφέρεται η νέα Supra σε πίστα. Και το πήγε – που αλλού – στο απόλυτο δυναμόμετρο του Nürburgring.

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τη νέα Toyota Supra.

To 2018, η χρονιά που αναμένεται η έναρξη των πωλήσεων, ολοένα και πλησιάζει. Στο μεταξύ η ίδια η Toyota φροντίζει να μας κρατάει «ζεστούς», είτε με την δημοσιοποίηση κάποιων teasers, είτε με κατασκοπευτικές φωτογραφίες από διάφορα στάδια της εξέλιξης του νέου σπορ αυτοκινήτου της ιαπωνικής φίρμας.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης η Supra εντοπίστηκε στο Nürburgring, τον απόλυτο προορισμό της αυτοκίνησης, ειδικά για την εξέλιξη ανάρτησης και κινητήρα. Απ’ ότι μπορούμε να διαπιστώσουμε δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από τις τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαμε πρόσφατα. Οι ομοιότητες με το πρωτότυπο FT-1 παραμένουν πολλές, αλλά κάποιες αλλαγές που εντοπίζονται στα στρογγυλά εμπρός φωτιστικά σώματα και τη την σταθερή πίσω αεροτομή, δείχνουν ότι έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι την τελική και οριστική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Για το ποιος κινητήρας υπάρχει κάτω από το καπό μπορούμε να κάνουμε πολλές υποθέσεις: Ενδεχομένως να είναι ο 6κύλινδρος σε σειρά της BMW, ή ένας 2τούρμπινος V6 της Toyota, είτε ο 2λιτρος τούρμπο της BMW πάλι, τον οποίον συνδράμουν ηλεκτρικά μοτέρ. Θυμίζουμε ότι η Supra είναι προϊόν κοινής εξέλιξης της Toyota με την βαυαρική εταιρεία και την νέα BMW Z5. Η ιπποδύναμη αναμένεται να κινείται μεταξύ 350-400 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ BMW Z5 και Toyota Supra από το ίδιο πλευρό

Η αλήθεια είναι πως η Supra δεν είναι το «φωνακλάδικο» αυτοκίνητο του ‘Ring, αν και είναι κάπως δύσκολο να ακούσεις ξεκάθαρα τον ήχο του κινητήρα μέσα από τα στριγκλίσματα των ελαστικών. Απ’ ότι μπορούμε να συμπεράνουμε από το video ωστόσο, το αυτοκίνητο δείχνει ισορροπημένο, στρίβει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και δείχνει να επιταχύνει πολύ γρήγορα στις ευθείες

Η επίσημη παρουσίαση της Toyota Supra θα γίνει κάποια στιγμή προς το τέλος του 2017 και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το 2018. Θα είναι η ναυαρχίδα της Toyota, οπότε και η τιμή αναμένεται να είναι ανάλογη...

Πηγή motor1.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube