Νέο teasing για τη νέα Mercedes-Benz G-Class [video]

Νέο teasing για τη νέα Mercedes-Benz G-Class [video]

Η σοβαρά ανασχεδιασμένη καμπίνα του G-Wagen θα συνταιριάζεται με μια μεγαλύτερη και πάντα σε στιλ «κουτιού» σιλουέτα.

Η Mercedes-Benz «αποκάλυψε» ότι το αμάξωμα της ολοκαίνουργιας G-Class, λίγο πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο της στο North American International Auto Show, στο Detroit, στις 15 Ιανουαρίου, δεν θα απέχει ιδιαίτερα από αυτό του ορίτζιναλ μοντέλου.

H σιλουέτα του νέου G-Wagen 2018 κρατιέται ακόμα μυστικό, αν και μας αποκαλύπτεται μέσω ενός νέου teaser video, που μας δείχνει το προηγούμενο αυτοκίνητο σε κατάσταση πλήρους διατήρησης μέσα σε ένα τεράστιο κύβο από κεχριμπάρι. Όπως ακριβώς βρίσκουν οι παλαιοντολόγοι προϊστορικές μορφές ζωής και έτσι μπορούν να αναδομήσουν το DNA και κατ' επέκταση τον ίδιο τον οργανισμό. Κάπως έτσι η Mercedes-Benz αφήνει να υπονοηθεί ότι το νέο 5θυρο γερμανικό off-roader θα συνεχίσει την περίφημη παράδοση του σχεδόν 40χρονου προκάτοχού του.

To teaser δεν συνοδεύτηκε από λεπτομέρειες, αλλά τα εξωτερικά μάνταλα του καπό, οι προεξέχουσες χειρολαβές στις πόρτες και τα φλας, γνωρίζουμε ότι θα συνδυάζονται με μια νέα γρίλια στη μάσκα πλαισιωμένη από στρογγυλεμένους προβολείς, πιο χοντρές μεσαίες κολόνες και πλαϊνές προστατευτικές λωρίδες που τρέχουν καθ’ όλο το μήκος του αυτοκινήτου. Η Mercedes-Benz έχει αποκαλύψει ήδη σε προηγούμενο teaser το πολύ πιο προηγμένο και υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό της νέας G-Class -καθώς και πλήθος τεχνικών λεπτομερειών της- στις 12 Δεκεμβρίου και σε ένα video στο λογαριασμό της στο Facebook που ποσταρίστηκε στις 18 Δεκεμβρίου.

Παρότι η καμπίνα του γερμανικού hard-core 4x4 είναι μακράν πιο πολυτελής από αυτή του προηγούμενου μοντέλου, αντλεί την έμπνευσή της από το ορίτζιναλ μοντέλο του 1979. Στη νέα G-Class όμως, υπάρχει σαφώς περισσότερος  χώρος για τους ώμους (+20 χιλιοστά) και τα γόνατα, ειδικά για τους πίσω επιβάτες που έχουν στη διάθεσή τους επιπλέον 3,8 πόντους, καθώς το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 15 πόντους. Το ταμπλό ακολουθεί τη λογική και τις γραμμές της E-Class και της S-Class, από τις οποίες δανείζεται και τεχνολογικά στοιχεία. Δύο πίνακες οργάνων θα είναι διαθέσιμοι, ένας με κλασικά στρογγυλά αναλογικά όργανα και ένας δεύτερος όπου αυτά θα απεικονίζονται με προσαρμοζόμενα γραφικά σε μια οθόνη TFT. Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση οι οθόνες είναι δύο, για την ακρίβεια, 12,3 ιντσών η κάθε μία. Η δεύτερη στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, για το navigation, το σύστημα multimedia, τα Apps, κ.λπ. υπάρχει έτσι κι αλλιώς. Είναι άλλη μια εφαρμογή του widescreen cockpit της Mercedes που παρουσιάστηκε με την E-Class το 2016.

Η νέα G-Class 2018 επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι θα ζυγίζει τουλάχιστον 160 kg λιγότερο από το μοντέλο που αντικαθιστά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στη δομή της. Το αυτοκίνητο που έχει ήδη απαθανατιστεί σε δοκιμές, κρύβει από κάτω πλαίσιο τύπου σκάλας που φιλοξενεί ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση και μια εξελιγμένη εκδοχή του πίσω άκαμπτου άξονα με τα ελατήρια του προηγούμενου μοντέλου. Αερανάρτηση και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ θα είναι επίσης διαθέσιμα έξτρα.

Κάτω από το καπό, αρχικά θα βρίσκεται ο διτούρμπινος 4λιτρος V8 της Mercedes-AMG και η τελευταία εκδοχή του 2,9λιτρου σε σειρά 6κύλινδρου ντίζελ της γερμανικής εταιρείας. Αμφότεροι θα συνδυάζονται με 9άρι αυτόματο σασμάν 9G-TRONIC. Και οι δύο εκδόσεις αναμένεται να διαθέτουν σασμάν με κοντές σχέσεις και τρία διαφορικά που «κλειδώνουν». Η έκδοση G500 που θα είναι και η σταρ στο σταντ της εταιρείας στο NAIAS 2018 θα ζυγίζει 2.435 km και θα έχει τη δυνατότητα ρυμούλκησης 3.500 kg.

 
 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube