Νέο Nissan Qashqai: Αυτό είναι το εσωτερικό του!

Νέο Nissan Qashqai: Αυτό είναι το εσωτερικό του!

Η Nissan συνεχίζει το στριπτίζ με την τρίτη γενιά του Qashqai, που θα λανσαριστεί το 2021 στη Ελλάδα. Και με το σημερινό «ρούχο» αποκαλύπτει το εσωτερικό, με ένα ταμπλό σαφώς εξελιγμένο και με αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Η τρίτη γενιά του Nissan Qashqai θα είναι αυτή του εξηλεκτρισμού. Παρόλο που δεν έχει προγραμματιστεί 100% ηλεκτρική παραλλαγή του αυτοκινήτου, αυτό δεν εμποδίζει το ιαπωνικό SUV να υιοθετήσει τον ηλεκτρικό κινητήρα της Nissan, e-Power. Θα είναι όμως ένα «ηλεκτρικό αυτοκίνητ層 με την αληθινή έννοια του όρου, δεδομένου ότι ο ηλεκτροκινητήρας είναι που κινεί τους εμπρός τροχούς, με το θερμικό μοτέρ να εξασφαλίζει μόνο τη λειτουργία της γεννήτριας ρεύματος για τις μπαταρίες.

Η Nissan λοιπόν όπως είπαμε συνεχίζει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με το Qashqai ΙΙΙ με το εσωτερικό του. Η εικόνα το δείχνει βέβαια εν μέρει, αποκαλύπτοντας μόνο τον πίνακα οργάνων, αλλά ακόμα κι έτσι φαίνονται αρκετά. Τα μεγάλα νέα είναι η εμφάνιση μιας οθόνης σε μορφή τάμπλετ, που έχει «σκαρφαλώσει» στο ταμπλό και δεν είναι ενσωματωμένη όπως πριν. Μια οθόνη εννέα ιντσών που συνδυάζει τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας Nissan και υποστηρίζει τα παραδοσιακά πλέον Android Auto και Apple CarPlay.

Nissan Qashqai 2021 dashboard teaser

Η άλλη μεγάλη καινοτομία είναι ο μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο 12,3 ιντσών, ο οποίος ενσωματώνει και την πλοήγηση. Κάτι που εξακολουθούμε να αποτελεί σπάνια εφαρμογή, ειδικά μεταξύ των μαζικών κατασκευαστών.

Η Nissan με αυτόν τον εξοπλισμό θέλει επομένως να προσελκύσει ένα συγκεκριμένο «geek» κοινό, ειδικά επειδή το νέο Qashqai διαθέτει head-up display 10,8” (!), ένα από τα μεγαλύτερα σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Και απ’ ό,τι βλέπουμε, ο φωτισμός περιβάλλοντος είναι λευκού χρώματος.

Nissan Qashqai 2021 dashboard teaser

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nissan Qashqai: Οι πρώτες επίσημες πληροφορίες [video]

Σφόδρα συνδεδεμένο, το νέο Qashqai θα διαθέτει και μια λειτουργία αναφοράς κλεμμένου οχήματος: «Stolen Vehicle Tracking. Σύστημα που επιτρέπει, χάρη στην εφαρμογή NissanConnect, αναφορά της κλοπής του οχήματος σε ένα ειδικό τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και στην Αστυνομία, και στη συνέχεια την αυτόματη παρακολούθησή του εξ αποστάσεως με στόχο την ανεύρεση και την ανάκτησή του».

Συνολικά θα λέγαμε, ότι το Qashqai φαίνεται να θέλει να κινηθεί up-market: Η Nissan, για παράδειγμα, θα προσφέρει δερμάτινη ταπετσαρία Nappa με τρισδιάστατα σχέδια. Ακόμη, στον εξοπλισμό του νέου Qashqai, περιλαμβάνεται ένας γρήγορος επαγωγικός φορτιστής ισχύος 15W και υποδοχές USB A και C θα περιλαμβάνονται. Το ιαπωνικό SUV φιγουράρει μάλιστα πιο ευρύχωρο από ποτέ με το πορτμπαγκάζ να αναβαθμίζεται κατά 50 lt, φτάνοντας έτσι τα 480.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube