Νέο Audi RS3 Sportback: Εντατικές δοκιμές στο Nürburgring [video]

Νέο Audi RS3 Sportback: Εντατικές δοκιμές στο Nürburgring [video]

Η Audi συνεχίζει να δοκιμάζει με εντατικό ρυθμό το νέο 5κύλινδρο RS3 Sportback στο Nürburgring Nordschleife.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών του στη Πράσινη Κόλαση, το νέο Audi RS3 εμφανίστηκε με λιγότερο καμουφλάζ. Πάντως αν κρίνουμε από τον ήχο του μοτέρ, είναι ξεκάθαρο ότι κάτω από το καπό κρύβεται ένα 5κύλινδρο μοτέρ.

Βέβαια, επίσημες πληροφορίες για το ποιον του νέου RS3 2.5 TFSI δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ακόμη η Audi. Αλλά έχει υπαινιχτεί ότι το πρωτότυπο A3 clubsport quattro, που βασίζεται στο S3 Sport Sedan, αποτελεί πρόκριμα για το προσεχές RS3.

Με την παραδοχή αυτή λοιπόν, το επόμενο RS3 Sportback το πιθανότερο είναι να κινείται από το μοτέρ του πρωτοτύπου: 2,5λιτρο, 5κύλινδρο, αλλά και σημαντικά πιο αδύναμο από τους 525 PS και τα 61,2 kgm του A3 clubsport quattro.

Ήδη ο Heinz Hollerweger, διευθύνων σύμβουλος της Quattro GmbH έχει προσδιορίσει ότι η ισχύς του νέου Audi RS3 θα είναι γύρω από τους 360 PS, αλλά πάλι από επίσημα χείλη δεν έχει αποκλειστεί η περίπτωση, το αυτοκίνητο να ανέβει στους 400.

Στο πρωτότυπο, το 2,5άρι μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο 7άρι σασμάν S tronic που στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς με –τι άλλο- σύστημα quattro. Φήμες θέλουν το νέο Audi RS3 να διαθέτει και χειροκίνητη έκδοση, κάτι που κρίνουμε μάλλον απίθανο, καθώς τα χειροκίνητα σασμάν μάλλον έχουν πει την τελευταία τους λέξη στα αυτοκίνητα επιδόσεων.

To A3 clubsport quattro, που ζυγίζει 1.527 kg επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,6” και φτάνει στην ευθεία τα 310 km/h. Επίσης να σημειώσουμε ότι πατά στο δρόμο ένα πόντο χαμηλότερα από το S3 Sport Sedan, πάνω σε ζάντες 21”, φορά κεραμικά φρένα και διαθέτει εμπρός φανάρια matrix LED.

[Πηγή video TouriClipsm μέσω YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube