Νέες φωτογραφίες και πληροφορίες για το Ford Focus 2019

Νέες φωτογραφίες και πληροφορίες για το Ford Focus 2019

Μερικές νέες φωτογραφίες για το επόμενο μικρό οικογενειακό της Ford συνοδεύονται από επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του.

Οι εικόνες που προέρχονται από τους φωτογράφους των συνεργατών μας από το βρετανικό Autocar, δείχνουν ότι η εξέλιξη της ολοκαίνουργιας γενιάς του Ford Focus προχωράει κανονικά.

Αυτή την περίοδο δοκιμάζεται στον Αρκτικό Κύκλο, ένα πεδίο που συνήθως χρησιμοποιείται για την εξέλιξη των συστημάτων ευστάθειας του αυτοκίνητου αλλά και την απόδοση πολλών ακόμα υποσυστημάτων σε ακραίες συνθήκες.

Όπως γράψαμε και πρόσφατα, το νέο Focus αναμένεται να λανσαριστεί στο τέλος του 2018 και να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στις αρχές του 2019, επηρεασμένο αρκετά από τη σχεδίαση του νέου Fiesta που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναλύουμε σε βάθος το νέο Ford Fiesta

Το ίδιο ισχύει και με τη γενικότερη φιλοσοφία της εξέλιξης του μοντέλου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιεί την ευέλικτη μεσαία πλατφόρμα της Ford και όχι κάποια ολοκαίνουργια. Η εταιρεία προτιμά να επενδύσει περισσότερο σε νέα SUV μοντέλα που όλα δείχνουν πως θα έχουν περισσότερη εμπορική απήχηση στο μέλλον.

Όπως και η σημερινή γενιά, έτσι και η νέα δε θα διατίθεται σε 3θυρη έκδοση καθώς το ενδιαφέρον του κοινού γι’ αυτές μειώνεται συνέχεια. Οι συνολικές διαστάσεις του αμαξώματος δεν πρόκειται να αλλάξουν σημαντικά, όμως το μεταξόνιο θα μεγαλώσει κατά περίπου 50 mm ενώ και το συνολικό βάρος λέγεται πως θα είναι περί τα 50 kg ελαφρύτερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Ford Focus RS [video]

Η αύξηση του μεταξονίου θα είναι η απάντηση της Ford στην ανάγκη για περισσότερο χώρο στο πίσω κάθισμα. Προφανώς οι κορυφαίες επιδόσεις σε κατανάλωση και εκπομπές ρύπων είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες, οπότε αυτό σημαίνει αφενός βελτιωμένη αεροδυναμική, αφετέρου και τη χρήση κατά πάσα πιθανότητα υβριδικής τεχνολογίας. Μια ηλεκτρική έκδοση ωστόσο θεωρείται δεδομένη, αφού άλλωστε υπάρχει και στη σημερινή γενιά του μοντέλου.

Δεν υπάρχει κάτι επίσημο για τους κινητήρες του νέου Focus, πάντως θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι τόσο ο 1.000άρης EcoBoost, όσο και οι δύο ντίζελ των 1,5 και 2 lt. Σχεδόν σίγουρη είναι και η χρήση του 2λιτρου EcoBoost για τις πιο δυνατές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ST. Η βενζινοκίνητη γκάμα είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει κι έναν 1.500άρη EcoBoost, χωρίς όμως να ξέρουμε εάν θα είναι ο 4κύλινδρος του σημερινού μοντέλου ή ο νέος 3κύλινδρος που θα λανσαριστεί στο νέο Fiesta ST.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο Ford Fiesta ST 2017 [video]

Στη μετάδοση τα κιβώτια δεν αναμένεται να είναι διαφορετικά, κάτι που σημαίνει χειροκίνητα 6 σχέσεων και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Powershift που τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει πουθενά με περισσότερες από 6 σχέσεις.

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και μια έκδοση με υπερυψωμένη ανάρτηση που θα ονομάζεται Active, αφού ουσιαστικά κάτι τέτοιο φωτογραφήθηκε κατά την παρουσίαση της αντίστοιχης έκδοσης του Fiesta. Αν και το σύστημα τετρακίνησης από το Kuga (διαβάστε τη δοκιμή του 1.5 TDCi εδώ) θα είναι συμβατό, η συγκεκριμένη έκδοση του Focus μάλλον δε θα είναι τετρακίνητη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Ford Focus ST-Line 1.0 EcoBoost

Στην καμπίνα, εκτός από περισσότερο χώρο περιμένουμε και πιο απλή σχεδιαστική προσέγγιση, με καλύτερης ποιότητας υλικά και φυσικά ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα infotainment.

Ωστόσο είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με περισσότερη λεπτομέρεια για το οτιδήποτε, αφού ακόμα κανείς στη Ford δε μιλάει επίσημα για το πότε θα είναι τελικά έτοιμο το αυτοκίνητο.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube