Νέα crossover Audi Q5 και Q2 το 2016

Νέα crossover Audi Q5 και Q2 το 2016

Πριν το τέλος του 2016 η Audi θα παρουσιάσει δύο νέα crossover, στο πλαίσιο ενός προγράμματος επενδύσεων αξίας τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόγραμμα επενδύσεων της Audi, ύψους τριών δις ευρώ, περιλαμβάνει την επόμενη γενιά του γνωστού και επιτυχημένου Q5, αλλά και την προσθήκη ενός εντελώς νέου μοντέλου, του Q2.

Ο αντικαταστάτης του Q5 δεν αναμένεται να κρύβει εκπλήξεις. Είναι ένα μοντέλο που ήδη υπάρχει από το 2008 και ανανεώθηκε το 2012. Η Audi δεν έχει λόγους να αλλάξει μια επιτυχημένη συνταγή. Περιμένουμε το νέο αυτοκίνητο να έχει παρόμοιες διαστάσεις και τεχνικές προδιαγραφές, με βελτιώσεις στα σημεία προκειμένου να ανταγωνιστεί μοντέλα σαφώς πιο καινούρια όπως η BMW Χ3, η ακόμη πιο φρέσκια Mercedes GLC και η Porsche Macan με την οποία θα μοιράζεται την πλατφόρμα MLB.



Η έλευση του Q2 ωστόσο βάζει την Audi σε μια νέα για εκείνη κατηγορία. Με το Q3 να ανταγωνίζεται τις Mercedes GLA και BMW X1, το Q2 προορίζεται να κοντράρει το Mini Countryman. Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για την εμφάνισή του, αλλά η Audi υπόσχεται να μας δώσει μια πρώτη ιδέα μέσα σύντομα. Το Q2 είναι ένα από τα πολλά crossover που επεξεργάζονται στο Ingolstadt. Μεταξύ αυτών είναι και ένα κουπέ crossover. Ίσως και δύο, σε διαφορετικά μεγέθη. Ώστε να συμπληρωθεί η γκάμα με ένα Q4 που θα «πατά» στο TT Offroad concept και ένα Q6.



Κοιτάζοντας πιο μακριά στο μέλλον, η Audi λέει ότι θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής το 2018. Το αυτοκίνητο που θα κινείται με μπαταρίες θα είναι ένα crossover, μια ιδέα για το οποίο πήραμε με το concept E-Tron Quattro που βλέπετε στις φωτογραφίες και το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο. Με αυτά τα μοντέλα και ορισμένες ακόμη προσθήκες η Audi θα έχει διευρύνει την γκάμα της στα 60 μοντέλα ως το 2020.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube