Νέα Bugatti Veyron Black Bess προς τιμήν της Type 18

Νέα Bugatti Veyron Black Bess προς τιμήν της Type 18

Το πέμπτο μέλος της σειράς Les Légendes de Bugatti θυμίζει την Type 18 με την οποία αγωνιζόταν ο Ettore Bugatti στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Σύμφωνα με τη Bugatti η Type 18 του 1912, που είχε το παρατσούκλι Black Bess, ήταν το πρώτο supersport αυτοκίνητο δρόμου. Και αυτήν ακριβώς τιμά η νέα και προτελευταία έκδοση της σειράς Les Légendes de Bugatti.

Η Bugatti Type 18 ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα της εταιρίας και είχε παραχθεί σε μόλις επτά κομμάτια μεταξύ 1912 και 1914. Χρησιμοποιούσε έναν 5λιτρο τετρακύλινδρο σε σειρά με τρεις βαλβίδες ανά κύλινδρο που απέδιδε λίγο πάνω από 100 PS, αρκετή δύναμη για να της χαρίσει τελική ταχύτητα 160 km/h. Με Type 18 έτρεχε και ο ίδιος ο Ettore Bugatti σε αρκετούς αγώνες της εποχής και με μια τέτοια είχε κερδίσει την κλάση του στην Ανάβαση του Mont Ventoux το 1912. Ενώ μια από τις μόλις τρεις Type 18 που σώζονται μέχρι σήμερα είχε αγοραστεί το 1913 από τον Roland Garros.

Το ανθρακονημάτινο αμάξωμα της σημερινής Bugatti Veyron Black Bess είναι βαμμένο μαύρο με χρυσές λεπτομέρειες που παραπέμπουν κατευθείαν στην Type 18 του Rolland Garros. Το περίγραμμα της μάσκας είναι φτιαγμένο από χρυσό 24 καρατίων, ενώ χρυσό χρώμα υπάρχει και στο πίσω λογότυπο ΕΒ, στις ζάντες και στο Black Bess που είναι χαραγμένο στις τάπες βενζίνης και λαδιού.

Το εσωτερικό είναι καλυμμένο με δέρμα κορυφαίας ποιότητας, σε ανοιχτό μπεζ χρώμα στα καθίσματα και καφέ στο ταμπλό, ενώ δεν λείπουν και από εδώ οι χρυσές λεπτομέρειες. Στις πόρτες υπάρχουν παραστάσεις που απεικονίζουν τη Bugatti Type 18 αλλά και το Morane Saulnier Type H, το αεροπλάνο του Roland Garros. Η Bugatti έχει υιοθετήσει μια πρωτοποριακή τεχνική επεξεργασίας του δέρματος για να εξασφαλίσει ότι οι εικόνες δεν θα αλλοιωθούν με τον χρόνο.



Η σημερινή Black Bess βασίζεται στη Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport, όπως άλλωστε όλα τα μοντέλα της σειράς Les Légendes de Bugatti. Χρησιμοποιεί τον ίδιο 8λιτρο κινητήρα W16 που αποδίδει 1.200 PS και 152,9 kgm, ενώ επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε 2,6'' και σταματάει μόνο όταν φτάσει τα 408 km/h.

Η Black Bess, που θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση του Πεκίνου στις 20 Απριλίου, είναι το πέμπτο μοντέλο της σειράς Les Légendes de Bugatti. Είχαν προηγηθεί οι εκδόσεις Jean-Pierre Wimille, Jean Bugatti, Meo Constantini και Rembrandt Bugatti. Καθεμιά τους παράγεται μόνο σε τρία αντίτυπα, ενώ η τιμή τους ξεπερνάει αρκετά τα €2 εκατ. Η οικογένεια θα ολοκληρωθεί με το έκτο μέλος, το οποίο αναμένεται τους επόμενους μήνες. Θα είναι άραγε αφιερωμένο στον Ettore;

[Πηγή: Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube