Μικρό crossover MPV από τη Volkswagen

Μικρό crossover MPV από τη Volkswagen

Η Volkswagen ετοιμάζει έναν ανταγωνιστή για το Renault Captur, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2018.

Στη λίστα των κατασκευαστών που διαθέτουν στην γκάμα τους ένα MPV με διαστάσεις σουπερμίνι και αυξημένο ύψος από το έδαφος θα προστεθεί την επόμενη χρονιά η Volkswagen.

Πρόκειται για μια κατηγορία στην οποία την αρχή έκαναν μοντέλα όπως το Renault Captur και το Peugeot 2008, και σήμερα οι διαθέσιμες προτάσεις αυξάνονται με την έλευση του Opel Crossland X και του επερχόμενου Citroën C3 Picasso. Η Volkswagen θα εισβάλει σε αυτή με ένα μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου Polo και η εμφάνισή του θα παραπέμπει στο ανοιχτό πρωτότυπο Τ-Cross Breeze που είχε παρουσιαστεί στην περσινή Έκθεση Γενεύης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Peugeot 2008 1.6 BlueHDi 120

Το μήκος του νέου μοντέλου δεν αναμένεται να διαφέρει πολύ από τα 4.133 mm του Τ-Cross Breeze, ενώ η καμπίνα του θα προσφέρει αρκετό χώρο για πέντε ενήλικες. Η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει τους 3κύλινδρους και 4κύλινδρους TSI και TDI που κινούν το Polo, όμως σύμφωνα με το βρετανικό Autocar θα υπάρχει και μια υβριδική έκδοση. Σε αυτή, ο συμβατικός κινητήρας βενζίνης θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 15 kW (20 PS) το οποίο θα είναι τοποθετημένο δίπλα σε ένα αυτόματο 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Το μοντέλο θα έχει και τη δυνατότητα πλήρως ηλεκτρικής λειτουργίας, με αυτονομία 3 km.

Το μικρό crossover MPV της Volkswagen θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στην Pamplona της Ισπανίας, ενώ το λανσάρισμά του αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2018.



[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube