Crossover εμφάνιση για το νέο Citroën C3 Picasso

Crossover εμφάνιση για το νέο Citroën C3 Picasso

Το πρωτότυπο του νέου γαλλικού μοντέλου αναμένεται να παρουσιαστεί στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Citroën, η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης δύο νέο πρωτότυπα. Το ένα θα αφορά μοντέλο ευρείας παραγωγής και το άλλο ένα βαν.

Η Citroën δεν έχει δώσει αρκετές πληροφορίες για το νέο μοντέλο που ετοιμάζει, αλλά φήμες θέλουν να δειγματίζει ένα crossover που θα αποτελεί τον αντικαταστάτη του C3 Picasso. Ακόμα, το νέο μοντέλο αναμένεται να υιοθετήσει το όνομα C3 Aircross για να ξεχωρίσει από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Ως γνωστόν, η «μετατροπή» του νέου μοντέλου σε ανασηκωμένο crossover θα βοηθήσει την Citroën να επωφεληθεί της εμπορικής έκρηξης των crossover και SUV.

«Θα λανσάρουμε ένα μοντέλο που θα αντικαταστήσει το υπάρχον C3 Picasso», ανέφερε στο Automotice News Europe η CEO της Citroën Linda Jackson.

Στη συνέχεια, η κ. Jackson αρνήθηκε να δώσει περισσότερες σχετικές πληροφορίες. Σύμφωνα όμως με αναλυτές της βιομηχανίας, η Citroën αναμένεται να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του νέου C3 Picasso το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να ακολουθήσει τις σχεδιαστικές γραμμές και τα χαρακτηριστικά των C4 Cactus και του νέου C3, όπως τα περιμετρικά προστατευτικά Airbumps.

Το νέο crossover της Citroën θα μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη με το νέο Opel Crossland X που παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες, ως μέρος της συμφωνίας μεταξύ των GM και PSA Groupe.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube