Με 600 άλογα η επόμενη BMW X5 M

Με 600 άλογα η επόμενη BMW X5 M

Η κορυφαία έκδοση της επόμενης γενιάς της BMW X5 θα έχει 600 βροντόφωνους ίππους.

Η νέα γενιά BMW X5 θα έχει νέα εμφάνιση, τεχνολογία και μια κορυφαία έκδοση 600 ίππων ώστε να δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις της εταιρείας στην συγκεκριμένη κατηγορία που πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο κάθε χρόνο.

Το αυτοκίνητο που είδαμε ήδη να δοκιμάζεται στο Nurburgring θα παρουσιαστεί σε έναν σχεδόν χρόνο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2018. Πριν από αυτό θα έχει παρουσιαστεί η Χ2 ενώ μάλλον μέσα στο 2018 θα δούμε και το ανταγωνιστικό του Range Rover μοντέλο, το Χ7.

Η σημερινή 3η γενιά χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της δεύτερης, που είχε λανσαριστεί το 2006. Το νέο αυτοκίνητο θα πατά σε μια εκδοχή της καινούριας αρχιτεκτονικής CLAR που χρησιμοποιείται και στην Σειρά 5 αλλά και στην Σειρά 7. Η οποία συνδυάζει υλικά όπως το ατσάλι, το αλουμίνιο, το ανθρακόνημα και το μαγνήσιο. Ο σκοπός δεν είναι άλλος από τη σημαντική μείωση του βάρους σε σχέση με τη σημερινή γενιά του μοντέλου. Σύμφωνα με την BMW στη νέα Χ3 η οποία βασίζεται στο ίδιο πάτωμα εξοικονομούνται 55 κιλά. Στην μεγαλύτερη Χ5 η εξοικονόμηση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και θα συμβάλλει στην προσπάθεια για ένα πιο «πράσινο» προφίλ, ενός αυτοκινήτου λιγότερο απαιτητικού σε καύσιμο.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους αποδοτικούς 4κύλινδρους και 6κύλινδρους από την Σειρά 5. Αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα της CLAR πλατφόρμας είναι ότι στον σχεδιασμό της έχει προβλεφθεί η υβριδική τεχνολογία, οπότε μια Χ5 Plug-In Hybrid θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στην κορυφή της γκάμας θα τοποθετηθεί φυσικά η Χ5 Μ. Με κινητήρα 4.4 V8 twin-turbo και ιπποδύναμη 600 άλογα. Η κίνηση φυσικά θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, χωρίς το drift mode της επίσης 4κίνητης M5.



Πηγή Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube