Κόντρα Porsche Cayenne Turbo S vs 911 Turbo S [video]

Κόντρα Porsche Cayenne Turbo S vs 911 Turbo S [video]

H κορυφαία Cayenne τα βάζει με την κορυφαία 911 στη θρυλική ανάβαση του Goodwood.

H Porsche λανσάρει την Cayenne Turbo S στο φετινή εκδήλωση Goodwood Festival of Speed και σκέφτηκε ότι ο καλύτερος τρόπος για να διαφημίσει το πόσο σπορ είναι το SUV της ήταν να το βάλει σε κόντρα με την 911 Turbo S.

Αν εξαιρέσουμε την 918 Spyder, η 911 Turbo S είναι το πιο γρήγορο μοντέλο στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας. Τι πιθανότητες μπορεί να έχει μια Cayenne απέναντί του;

Το video που θα δείτε παρακάτω είναι πάνω απ’ όλα διαφημιστικό, οπότε μην απορήσετε αν δεν είναι 100% αληθοφανές. Πάντως αποτελεί παραδοχή εκ μέρους της εταιρείας, για τη σχετική ανταγωνιστικότητα των δύο μοντέλων της, το γεγονός ότι ο οδηγός της Cayenne αναγκάζεται να καταφύγει σε ζαβολιές.

Παρότι η επικεφαλίδα του video είναι «ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε με το πόσο σπορ είναι στην πραγματικότητα η Cayenne Turbo S», εντούτοις σε κάποια σημεία πρέπει να δείξουμε… τυφλή πίστη σε όσα λέει ο οδηγός της.

Στις τεχνικές τους προδιαγραφές, ενώ η 911 έχει 581 PS και 76,5 kgm ροπής, η Cayenne έχει 570 PS και 81,6 kgm. Θα λέγαμε δηλαδή ότι το αποτέλεσμα της κόντρας θα ήταν αμφίρροπο, αν δεν ξέραμε ότι η Cayenne ζυγίζει κάπου 635kg περισσότερο από την 911!

Και ως γνωστόν, το βάρος είναι εχθρός όχι μόνο στην επιτάχυνση, αλλά και στις στροφές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube