Πρώιμη Πρωταπριλιά; Mercedes-Benz pick-up!

Πρώιμη Πρωταπριλιά; Mercedes-Benz pick-up!

Όντας ήδη μια αξιόλογη δύναμη στην αγορά των ελαφρών φορτηγών, η Mercedes-Benz, σύμφωνα με ισχυρές ενδείξεις, ετοιμάζεται να εισέλθει και στην κατηγορία των ημιφορτηγών με ένα νέο pick-up.

O κλάδος ελαφρών επαγγελματικών της γερμανικής εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία μέχρι τα τέλη της δεκαετίας επίκειται ένα pick-up με τα σήματα της Mercedes-Benz, το οποίο θα ενδυναμώσει περαιτέρω την παγκόσμια ανάπτυξη της εταιρείας στην κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα στην εν λόγω ανακοίνωση ο επικεφαλής της Mercedes-Benz, Dieter Zetsche αναφέρει πως «ένα pickup με τα σήματα της Mercedes-Benz θα συνεισφέρει πολλά στους στόχους για ανάπτυξη» και συνεχίζει: «Θα μπούμε στην εν λόγω κατηγορία με όπλο τις αξίες της φίρμας, όπως η ασφάλεια, η άνεση, οι κινητήρες και βέβαια η ποιότητα».

Μαζί με την ανακοίνωση η Mercedes-Benz δημοσίευσε και ένα σκίτσο που αποκαλύπτει σε αδρές γραμμές το νέο pickup.

Αν λοιπόν υποθέσουμε πως η ανακοίνωση δεν είναι ένα είδος πρώιμης πρωταπριλιάτικης φάρσας, το νέο pickup της Mercedes-Benz θα ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως το Ford Ranger, το Toyota Hilux και το Volkswagen Amarok. Παραδόξως η αγορά των ΗΠΑ δεν περιλαμβάνεται μέσα στις πρώτες υποψήφιες για την κυκλοφορία του νέου pick-up.

Οι αγορές κλειδιά αναμένεται να είναι η Αυστραλία, η Ευρώπη, η Λατινική Αμερική και η Νότια Αφρική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προεργασία για το όλο εγχείρημα ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια. Εικάζουμε δε πως άρχισε να υλοποιείται μετά τη στρατηγική συνεργασία της Daimler με τη Συμμαχία Renault-Nissan. Ήδη κάποια από τα επαγγελματικά οχήματα της Mercedes-Benz, όπως το Vito, έχουν πολλά κοινά μηχανολογικά εξαρτήματα με αντίστοιχα της Συμμαχίας Renault-Nissan.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube