Ηλεκτρικό πρωτότυπο του νέου Nissan Juke τον Οκτώβριο στο Τόκιο

Ηλεκτρικό πρωτότυπο του νέου Nissan Juke τον Οκτώβριο στο Τόκιο

Με φρεσκαρισμένη εμφάνιση κι ένα ηλεκτρικό πακέτο με range extender, το μικρό crossover της Nissan θέλει να συνεχίσει την επιτυχία του.

Παρότι δεν του φαίνεται καθόλου, το Juke είναι ήδη επτά χρονών.

Γι’ αυτό και η Nissan έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του μικρού crossover της μέσα στο 2017, κάτι που ως γνωστό θα γίνει στο Σαλόνι του Τόκιο το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καθολικά αναβαθμισμένη η δεύτερη γενιά του Nissan Juke

Παράλληλα, η εταιρεία θα παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή και μια ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, με την τεχνολογία e-Power που γνωρίσαμε στο Note. Η επίσημη παρουσίασή του θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο, όμως ακόμα δεν ξέρουμε εάν προορίζεται μόνο για την Ιαπωνική αγορά ή θα το δούμε και στην Ευρωπαϊκή.

Όπου e-Power, βάλτε έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μια συστοιχία μπαταριών, την οποία όμως φορτίζει ένας συμβατικός θερμικός κινητήρας (λειτουργεί ως γεννήτρια) όταν η στάθμη φόρτισης πέσει κάτω από ένα προκαθορισμένο σημείο. Θα πρόκειται δηλαδή για ένα range extender.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Nissan Juke 1.2 DIG-T

Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι το σύστημα e-Power χρησιμοποιεί μια κόμπακτ και ελαφριά μπαταρία, γι’ αυτό εξάλλου και είναι συμβατό με ένα αυτοκίνητο μικρών διαστάσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, το νέο Juke θα είναι συνολικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς, διατηρώντας όμως μια κοντινή εικόνα σε σχέση με το σημερινό ριζοσπαστικό μοντέλο.

Πηγή έμπνευσης λέγεται ότι θα αποτελέσει το πρωτότυπο GripZ Concept που είδαμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2015 και χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα φουτουριστικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εν αναμονή του νέου Z της Nissan

Για περισσότερες λεπτομέρειες όμως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 27 Οκτωβρίου που το Σαλόνι του Τόκιο θα υποδεχτεί τους δημοσιογράφους. Είναι βέβαιο ότι η Nissan θα έχει μια εντυπωσιακά δυνατή παρουσία, αφού εκτός από το Juke θα έχει στο χώρο της και τη νέα γενιά του Ζ, του σπορ κουπέ της.

[Πηγή: motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube