Volkswagen: Το επόμενο ηλεκτρικό πρωτότυπο θα είναι SUV

Volkswagen: Το επόμενο ηλεκτρικό πρωτότυπο θα είναι SUV

Η εταιρεία αφήνει σαφείς υπόνοιες ότι το επόμενο ID concept που θα παρουσιάσει θα είναι ένα SUV.

Πολλές φορές τα λόγια των στελεχών των εταιρειών κρύβουν σοβαρές ειδήσεις.

Κάτι τέτοιο συνέβη και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ηλεκτρικού πολυμορφικού πρωτότυπου της Volkswagen, του ID Buzz Concept. Η παρουσίασή του έγινε σήμερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (North American International Auto Show) και αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά ηλεκτρικό πρωτότυπο της οικογένειας ID.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: NAIAS 2017 – Volkswagen ID Buzz concept [video]

Ωστόσο ο επικεφαλής σχεδιασμού της Volkswagen, Klaus Bischoff, δήλωσε πως μπορεί να μην έχει ακόμα παρουσιαστεί ένα ηλεκτρικό SUV, αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι άνθρωποι της εταιρείας δε δουλεύουν επάνω σε κάτι τέτοιο.

Με άλλα λόγια, άφησε να εννοηθεί με αρκετή σαφήνεια ότι το επόμενο μέλος της οικογένειας ID Concept που σταδιακά αποκαλύπτει η Volkswagen θα είναι ένα τέτοιο μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Volkswagen ίσως φτιάξει το δικό της εργοστάσιο για μπαταρίες

Την αρχή για τις εκδόσεις παραγωγής των ID μοντέλων θα κάνει το 2020 το ID concept, με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει ένα τόσο ιστορικό Volkswagen όσο το Golf ή το Beetle. Οπότε είναι βέβαιο ότι το SUV θα παρουσιαστεί αργότερα, οπωσδήποτε όμως πριν το 2025 που η εταιρεία προβλέπει ότι θα πουλάει περίπου ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά το χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Volkswagen ID concept

Ο Bischoff δήλωσε για άλλη μια φορά ότι όλα τα μοντέλα της οικογένειας ID θα έχουν εντελώς διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση σε σχέση με τα συμβατικά Volkswagen. Αυτό ασφαλώς αναμένεται να ισχύσει και για το SUV, με τις ευεργετικές συνέπειες που θα συνεπάγεται στο κομμάτι της χωροταξικής εκμετάλλευσης.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube