Η Porsche 911 GT2 RS είναι σωστό κτήνος [video]

Η Porsche 911 GT2 RS είναι σωστό κτήνος [video]

Δοκιμάζεται αυτή την εποχή στο Nurburgring και προφανώς θα είναι η ταχύτερη Porsche μετά την 918 Spyder.

Η τελευταία Porsche 911 GT2 RS ήταν ένα... εξωφρενικό αυτοκίνητο. Λίγο πολύ, μια ελαφριά σκληροπυρηνική GT3 RS, μόνο που αντί για τον ατμοσφαιρικό κινητήρα είχε έναν τούρμπο 620 ίππων.

Η επόμενη γενιά θα συνεχίσει αυτή την παράδοση. Θα ελαφριά, εστιασμένη στην χρήση στην πίστα, φυσικά πισωκίνητη. Και θα διαθέτει έναν πανίσχυρο εξακύλινδρο boxer κρεμασμένο στην ουρά της. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν τελικά η Porsche θα δώσει στους πελάτες της την δυνατότητα να την παραγγείλουν και με χειροκίνητο κιβώτιο, εκτός από το PDK που θεωρείται δεδομένο.

Τόσο η GT3 όσο και η GT3 RS αυτή την στιγμή διατίθενται αποκλειστικά με το εξαιρετικό ημιαυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη PDK. Παρότι οι πελάτες δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι, οι έρευνες αγοράς δείχνουν ότι οι πελάτες θα ήθελαν να μπορούν να την παραγγείλουν και χειροκίνητη. Και η Porsche φαίνεται ότι τους ακούει, ανακοινώνοντας ότι η επόμενη GT3 θα διατίθεται και με χειροκίνητο σασμάν, όχι όμως και η RS.

Όπως βλέπουμε και στο video από τις τελευταίες δοκιμές στο Nurburgring, η Porsche 911 GT2 διατηρεί την κτηνώδη εμφάνισή του. Χωρίς καμία διάθεση να κρύψει τον χαρακτήρα του μοντέλου, η Porsche έχει καρφώσει μια τεράστια φτερούγα στο κάλυμμα του κινητήρα, όμοια με αυτή που χρησιμοποιούν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Cup. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το χρονοδιάγραμμα της παρουσίασης. Οπότε για την ώρα, απολαύστε ήχο και εικόνα από τις δοκιμές.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube