H Porsche δεν ενδιαφέρεται πια για τα ρεκόρ στο Nürburgring

H Porsche δεν ενδιαφέρεται πια για τα ρεκόρ στο Nürburgring

Η Porsche, μία από τις εταιρείες που έκαναν σημαία τα ρεκόρ των αυτοκινήτων παραγωγής στο Nürburgring, τώρα λέει ότι δεν ενδιαφέρεται.

Και ξαφνικά, η Porsche, ένας από τους κατασκευαστές που έκαναν μόδα τα ρεκόρ των αυτοκινήτων παραγωγής στο Nürburgring, λέει ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον και τόσο για τέτοια πράγματα.

Η δήλωση αυτή ήρθε από τον Andreas Preuninger, επικεφαλής του τμήματος Porsche GT, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης κατά την διάρκεια παρουσίασης της νέας 911 GT3 με το χειροκίνητο κιβώτιο. «Είναι πολλοί άνθρωποι που δίνουν προτεραιότητα στην αίσθηση, και όχι στο χρονόμετρο, ακόμη και στην πίστα» είπε ο Preuninger, για να υποστηρίξει την απόφαση της Porsche να προσφέρει την GT3 και με χειροκίνητο κιβώτιο και όχι μόνο με το ημιαυτόματο PDK, όπως ήταν ως τώρα.

ΔEITE AKOMH Δοκιμάζουμε την Porsche 911 GT3 [video]

Και συνέχισε: «Η αίσθηση και η οδηγική απόλαυση είναι η προτεραιότητα και όχι απαραίτητα το χρονόμετρο, για αυτό αφήνουμε πίσω μας την εμμονή να είμαστε οι ταχύτεροι στο Nurburgring. Δεν με νοιάζει που ο ανταγωνισμός είναι ταχύτερος», δήλωσε ο Preuninger.

«Δεν είναι στο βασικό πρόγραμμα προώθησης των αυτοκινήτων μας πλέον το να είμαστε οι ταχύτεροι στο Nürburgring. Διότι, για να είμαι ειλικρινής, αν έχεις ένα αυτοκίνητο με το τέλειο set-up για την πίστα θα είναι ανυπόφορο στο δρόμο».

Δεν θα διαφωνήσουμε, ως προς το ένα σκέλος. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αίσθηση, και ότι αυτή πρέπει να είναι προτεραιότητα. Αλλά γιατί να μην συνδυάζονται τα δύο; Τι πουλούσε η Porsche μέχρι σήμερα; Και είμαστε βέβαιοι ότι αν υπάρχει μία εταιρεία που μπορεί να πετύχει τον ιδανικό συμβιβασμό, αυτή είναι η Porsche. Και τέλος πάντων, η δήλωση αυτή ακούγεται κάπως τώρα που το ρεκόρ κατέχει πλέον η Lamborghini Huracán Performante με το σύστημα ενεργητικής αεροδυναμικής. Και το πήρε από την Porsche 918 Spyder, ένα αυτοκίνητο σαφώς μεγαλύτερης κατηγορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Porsche 918 Spyder

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube