H Porsche προαναγγέλλει κάτω από 7’ στο Ring για την 911 GT2 RS

H Porsche προαναγγέλλει κάτω από 7’ στο Ring για την 911 GT2 RS

Με μια κάθε άλλο παρά σιβυλλική αναφορά, η Porsche προαναγγέλλει ισοφάριση αν όχι κατάρριψη του ρεκόρ των 6’ 57” της 918 Spyder.

Όχι δηλαδή πως εκπλαγήκαμε, αλλά η Porsche σχεδόν δήλωσε ύστερα από το επίσημο ντεμπούτο της 911 GT2 RS στο Goodwood Festival of Speed, ότι αυτή θα γυρίσει το γύρο στην Πράσινη Κόλαση σε χρόνο κάτω από τα επτά λεπτά.

Για να τοποθετήσουμε την «υπόσχεση» αυτή στην προοπτική της Porsche, αρκεί να πούμε ότι η πιο ειδική και πιο ακριβή 918 Spyder είχε θέσει εκ νέου το ρεκόρ του Nürburgring τον Σεπτέμβριο του 2013 με χρόνο 6 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα [in-car video]. Έκτοτε το ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής καταρρίφθηκε από την κάτοχό του McLaren P1 LM με τον απίστευτο χρόνο 6’ 43”.

Η απόλυτη street legal 911 είναι μάλλον απίθανο να ισοφαρίσει το χρόνο της McLaren, αλλά ακόμα κι αν το κάνει για τo χρόνο της 918 θα πρόκειται θα τρομερό κατόρθωμα. Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της 911 GT2 RS προχθές στο Goodwood, ο Frank-Steffen Walliser, ο άνθρωπος της Porsche που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα του αυτοκινήτου, είπε: «Αυτή είναι η έβδομη γενιά της 911. Όλα έχουν να κάνουν σε σχέση με το επτά… Είναι 700 άλογα, αλλά δεν έχει 7άρι στο Nürburgring. Περιμένετε και θα δείτε. Δώστε μας λίγο χρόνο και θα το ελέγξουμε».

Ερωτώμενος εάν η GT2 RS είναι σε θέση να χτυπήσει το χρόνο των 6’ 52” της Lamborghini Huracan Performante, απάντησε ότι η Porsche θα χρησιμοποιήσει τις ίδιες προδιαγραφές κινητήρα και ελαστικών με αυτές του αυτοκινήτου παραγωγής. Προσέθεσε δε ότι η Porsche «δεν θέλει να κάνει γύρους στο Ring που ένας πελάτης δεν θα μπορούσε να πετύχει».

Η Porsche δεν προσδιόρισε πότε θα επιχειρήσει την προσπάθειά της, οπότε θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή για να δούμε πότε η πιο γρήγορη και η πιο ισχυρή 911 για το δρόμο θα κλείσει το απαιτητικό Nordschleife. Προφανώς εκείνο για το οποίο πρέπει να είμαστε σχεδόν σίγουροι είναι ότι αυτή η GT2 RS θα είναι εξοπλισμένη με το έξτρα πακέτο Weissach. Ένα πακέτο που εξοικονομεί 30 kg με τη χρήση ζαντών μαγνησίου και ανθρακονήματος για την οροφή και τα roll-bars.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube