Παρουσιάστηκε η νέα Lamborghini Aventador S

Παρουσιάστηκε η νέα Lamborghini Aventador S

Σε αποκάλυψη της ανανεωμένης Aventador προχώρησε η Lamborghini.

Από το βράδυ της Παρασκευής μας είχε ενημερώσει η Lamborghini ότι σήμερα θα παρουσιάσει την ανανεωμένη Aventador, και το έκανε μόλις τώρα με την αποκάλυψη της Aventador S.

Σχεδιαστικά, η νέα Lamborghini Aventador S διαθέτει επανασχεδιασμένο αεροδυναμικό κιτ με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση και την ψύξη των μηχανικών μερών. Η κάθετη δύναμη στο εμπρός μέρος έχει αυξηθεί περισσότερο από 130% σε σχέση με την απερχόμενη Aventador, και στο πίσω μέρος, όταν η φτερούγα βρίσκεται στην ιδανική θέση, η κάθετη δύναμη αυξήθηκε κατά 50%.

Η καρδιά της τετρακίνητης Aventador S παραμένει ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων που πλέον αποδίδει 40 ίππους παραπάνω, φτάνοντας τους 740, ενώ η ροπή έφτασε τα 70,3 kgm στις 5.500 rpm. Για την αύξηση της δύναμης, η Lamborghini επαναρύθμισε τόσο το VVT (Variable Valve Timing), όσο και το VIS (Variable Intake System), έτσι ώστε η δύναμη να αποδίδεται γραμμικά. Επιπλέον, ο κινητήρας στροφάρει πλέον μέχρι τις 8.500 rpm, αντί για 8.350 που είχε κόφτη η προ-ανανεώσης έκδοση.

Το βάρος της Aventador S (στεγνή) είναι 1.575 kg, χαρίζοντας αναλογία kg/hp μόλις 2,13. Σύμφωνα με την Lamborghini, για να πιάσει η Aventador S τα 100 km/h από στάση χρειάζεται 2,9” και η τελική της ταχύτητα ακουμπά τα 350 km/h. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο παραμένει ως έχει και πραγματοποιεί αλλαγές σε μόλις 50 milliseconds.

Αλλαγή υπάρχει και στο σύστημα εξαγωγής, που είναι 20% ελαφρύτερο και νέο σχεδιαστικά, με τις τρεις απολήξεις να αγκαλιάζονται από μία ιδιαίτερη σχεδιαστικά στο κέντρο. Νέα είναι και τα ελαστικά της Pirelli, ενώ τα στάνταρ κεραμικά φρένα με τους αεριζόμενους και διάτρητους δίσκους έχουν διάσταση 400 x 38 mm εμπρός και 380 x 38 mm πίσω, και επιβραδύνουν την Aventador S από τα 100 km/h σε στάση σε μόλις 31 m.

Η ανάρτηση με τα μαγνητοροϊκά αμορτισέρ έχει νέες ρυθμίσεις με στόχο την απόλυτη συνεργασία με το νέο σύστημα τετραδιεύθυνσης που διαθέτει το μοντέλο. Επιπλέον, επαναρυθμίστηκαν όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα για πιο ομαλές αντιδράσεις και η τετρακίνηση μπορεί πλέον να στείλει μέχρι και το 90% της δύναμης στον πίσω άξονα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιωθεί η ευελιξία και να αποκτήσει έναν πιο υπερστροφικό χαρακτήρα.

Τέλος, η καμπίνα απέκτησε διαφορετικής σχεδίασης πίνακα οργάνων και νέο σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής, ενώ απέκτησε και την λειτουργία EGO στις επιλογές στιλ οδήγησης (Strada, Sport και Corsa), όπου ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την Aventador S στα μέτρα του.

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής προ φόρων της Aventador S στην Ευρώπη είναι € 281.555 και οι πρώτες πελάτες θα την παραλάβουν μέσα στην ερχόμενη άνοιξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube