Η Jaguar δοκιμάζει την ΧΕ R με V8 και 570 άλογα

Η Jaguar δοκιμάζει την ΧΕ R με V8 και 570 άλογα

Η Jaguar ετοιμάζει μια σούπερ XE για να κλείσει την κουβέντα σχετικά με το καλύτερο σπορ σεντάν. Κανονικής παραγωγής αυτή τη φορά.

Η Jaguar δοκιμάζει την XE R για να δώσει τέλος στην κουβέντα για το κορυφαίο σεντάν επιδόσεων. Και να στείλει τις ΒΜW M3, Mercedes-AMG C63 S και Alfa Giulia Quadrifoglio πίσω στα σχεδιαστήρια.

Το πρωτότυπο δοκιμών που εντοπίστηκε φορά έναν 5.0 V8 με μηχανικό συμπιεστή και απόδοση 570 ίππων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει V8 κινητήρας στην γκάμα της XE. Η ισχυρότερη έκδοση κανονικής παραγωγής είναι η ΧΕ S με τον τρίλιτρο V6 που αποδίδει 381 ίππους.

Διαβάστε ακόμη Test Drive: Jaguar XE 2.0 I4D

Τα αρχεία ασφαλιστικών εταιρειών στα οποία συνήθως αναζητούνται οι προδιαγραφές των πρωτοτύπων δεν δίνουν επαρκείς πληροφορίες για τον V8. Ξέρουμε όμως ότι αυτή η μονάδα αποδίδει 600 άλογα στην περιορισμένης παραγωγής XE SV Project 8. Όμως αυτό είναι ένα σκληροπυρηνικό μοντέλο, με πιστάδικο χαρακτήρα, που στοχεύει στην M4 GTS, ας πούμε. Ένα αυτοκίνητο κανονικής παραγωγής με πιο all around χαρακτήρα, αναμένεται να αποδίδει 570 PS, όπως και στην F-Type SVR.



Πηγή Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube