Η ιστορία του Volkswagen Touareg [videos]

Η ιστορία του Volkswagen Touareg [videos]

Η Volkswagen ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του νέου Touareg και μας υπενθυμίζει το ποιόν του.

Σύμφωνα με την VW, το νέο Touareg θα είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας όσον αφορά στη σχεδίαση και την τεχνολογία αιχμής.

Η τρίτη γενιά του Touareg θα κάνει ένα αξιοσημείωτο άλμα προς τα εμπρός σε τομείς όπως η τεχνολογία, η σχεδίαση και η συνδεσιμότητα, με στόχο να δώσει έναν πιο premium αέρα στο μοντέλο που θα το βοηθήσει να κοντράρει τις ακριβές επιλογές της κατηγορίας.

Τα δύο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η VW μας δείχνουν την ιστορία του πετυχημένου εμπορικά μεγάλου SUV, πάνω από 1.000.000 αυτοκίνητα οι δύο πρώτες γενιές, καθώς και μερικά πλάνα από τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης στην Ισπανία.

Σχεδιαστικά, το επίσημο σκίτσο που είδαμε πριν ένα μήνα βρίσκεται «κοντά» με το ελαφρώς καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο που βλέπουμε στα βίντεο, διαθέτοντας πιο δυναμικό παρουσιαστικό με ακμές, ανάγλυφες επιφάνειες και πιο προσεγμένη αεροδυναμική.

Το νέο Touareg βασίζεται στην πλατφόρμα MLB Evo του Group VW, όπως το Audi Q7, η Porsche Cayenne, η Bentley Bentayga και η Lamborghini Urus. Η χρήση της προηγμένης πλατφόρμας σημαίνει ότι το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου θα μειωθεί, παρά μια ενδεχόμενη μικρή αύξηση των εξωτερικών του διαστάσεων.

Η χρήση της νέας πλατφόρμας θα φέρει και μια αρκετά πιο «φρέσκια» γκάμα 6κύλινδρων και 8κύλινδρων κινητήρων. Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις ενός νέου 3λιτρου V6 πετρελαιοκινητήρα με 220 και 275 ίππους, και φυσικά ένας V8 πετρελαίου. Μια νέα ακόμα προσθήκη θα αποτελεί και η plug-in υβριδική έκδοση GTE με δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης και έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Στόχος της VW για τη νέα αυτή έκδοση είναι να έχει ηλεκτρική αυτονομία 50 km.

Τέλος, κυκλοφορούν φήμες ότι θα υπάρξει και μια σπορ έκδοση R με τον 5κύλινδρο τούρμπο 2,5 λίτρων της Audi.

Περισσότερα όμως θα μάθουμε με την παρουσίαση του μοντέλου στις 23 Μαρτίου στο Πεκίνο.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube