Επίσημο: Έτσι θα είναι το νέο VW Touareg

Επίσημο: Έτσι θα είναι το νέο VW Touareg

H Volkswagen μας αποκαλύπτει σε σκίτσο το νέο της μεγάλο SUV που θα παρουσιαστεί στις 23 Μαρτίου στο Πεκίνο.

Το σκίτσο teaser της πλάγιας όψης δείχνει ότι το Touareg της 3ης γενιάς θα έχει πιο σμιλεμένο και μυώδες σχήμα από το υπάρχον μοντέλο.

Το σκίτσο επαληθεύει και τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες του ακαμουφλάριστου αυτοκινήτου δοκιμών που είχαμε δημοσιεύσει παλιότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο VW Touareg, για πρώτη φορά χωρίς καμουφλάζ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volkswagen, το Touareg θα είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας όσον αφορά στη σχεδίαση και την τεχνολογία αιχμής. Οι αισθητήρες πάνω σε πρωτότυπα δοκιμών μας προϊδεάζουν για προηγμένα συστήματα αρωγής του οδηγού. Στο εσωτερικό, η VW υπόσχεται ότι το νέο Touareg θα έχει έναν από τους μεγαλύτερους ψηφιακούς πίνακες οργάνων που υπάρχουν.  

Το νέο Touareg θα βασίζεται στην πλατφόρμα MLB Evo του Group VW, όπως το Audi Q7, η Porsche Cayenne, η Bentley Bentayga και η Lamborghini Urus. Η χρήση της προηγμένης πλατφόρμας σημαίνει ότι το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου θα μειωθεί, παρά μια ενδεχόμενη μικρή αύξηση των εξωτερικών του διαστάσεων.

Στοιχεία για την γκάμα των κινητήρων δεν έχουν δοθεί, αλλά κυκλοφορούν φήμες ότι θα υπάρξει και μια σπορ έκδοση R με τον 5κύλινδρο τούρμπο 2,5 λίτρων της Audi.

To νέο Touareg και το μικρό T-Cross που θα ακολουθήσει σύντομα μέσα στη χρονιά, θα έρθουν να συμπληρώσουν την γκάμα των crossover/SUV της VW, που έχει πρόσφατα εμπλουτιστεί με το T-Roc και θα περιλαμβάνει έτσι τουλάχιστον ένα μοντέλο σε κάθε κατηγορία.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube